اضهارنامه قضایی چیست؟✔️⚖️
مطمئنا تا به حال اسم اظهارنامه قضایی را شنیده اید. اظهارنامه یکی از مهمترین، بهترین و قانونی ترین روش های بیان خواسته و یا مطالبه حق شما از طرف مقابل است که این اظهارنامه هزینه ی بسیار کمتری را دارد. با ارسال اظهارنامه قضایی به طرف مقابل، آثار اثباتی بسیار مفیدی در آینده برای شما به ارمغان می آورد. با نگارش یک اظهارنامه قضایی کامل و دقیق، و نیز آشنایی با شرایط، ارکان و نحوه نوشتن این نوع نوشته، مطالعه این مقاله و همراهی با ما می تواند کمک شایانی را برای شما داشته باشد.
اظهارنامه قضایی چیست؟
خیلی از ماها کلمه اظهارنامه قضایی را شنیده ایم و اما شاید دلیل استفاده از آن را نمی دانیم اظهارنامه متن مکتوبی می باشد که نویسنده درخواست قانونی خود را در آن می نویسد و به طرف مقابل ابلاغ می نماید و طرف مقابل را مجاب به انجام کار خواسته شده می کند.
فرض کنید مدیر یک ساختمان می باشید و آن ساختمان یک سری هزینه های اشتراکی مثل حق شارژ و غیره می باشد و یکی از مالکین حق تمکین پرداخت آن هزینه ها را نمی کند و شما می توانید با دادن اظهارنامه، طرف مقابل را مجاب به اجام کارهای خواسته شده می کند.
حال به توضیح بیشتر در این رابطه که اضهارنامه قضایی چیست؟ و چه کاربردی دارد؟ و چه آثاری را به دنبال می آورد؟ می پردازیم. افراد می توانند نسبت به خود در مقابل دیگری حقی را قائل باشند و این حق را به روشهای مختلف از طرف مقابل می توانید مطالبه کنید. ممکن است از طریق پیامک یا تماس، مکاتبه صورت بگیرد اما در اصل موثرترین روش برای مطالبه حق، ارسال اضهارنامه قضایی است.
درنتیجه اضهارنامه یک روش مطالبه حق به صورت رسمی می باشد که بعدا می توان به آن استناد کرد. البته به این نکته نیز باید توجه داشت که، مطالبه حق یکی از کاربردهای اضهارنامه می باشد ممکن است افراد برای رفع مسئو.لیتی بخواهند اظهارنامه قضایی بفرستند و یا برای صلح و سازش بخواهند اظهارنامه قضایی ارسال کنند.
یک موضوع خیلی مهمی که در این میان حائز اهمیت می باشد، این مورد است که، افراد وقتی می خواهند اظهارنامه قضایی را برای شخصی ارسال می کنند، در آن مطالبی ذکر شود که بعدا به ضرر ارسال کننده تمام شود و نوعی اقرار محسوب می شود. در نتیجه قبل از ارسال اظهارنامه قضایی بهتر است با یک متخصص در این زمینه مشاوره و راهنمایی بگیرید.
اظهارنامه قضایی از جمله امکاناتی می باشد که قانونگذار در اختیار افراد قرار می دهد تا در مورد ورود به مشکلات حقوقی، قبل از ورود به مراکز قضایی، حق و حقوق خود را از طرف مقابل پیگیری کنند در واقع اظهارنامه قضایی نوعی هشدار محسوب می شود که در صورتی که طرف مقابل تعهدات خود را انجام ندهد، موضوع از طریق مراجع قضایی پیگیری شود.
اظهارنامه قضایی چه کاربردی دارد؟
در تعریفی از اظهارنامه قضایی به این نکته تاکید و تکرار شد که راهی رسمی و قانونی برای بیان خواسته و مطالبه حق از طرف مقابل است که در این صورت قبل از طرح دادخواست در نزد مراجع و محاکم قضایی است.
حال در این بخش که اظهار نامه قضایی چه کاربردی دارد؟ باید به این موضوع تاکید کرد که در برخی مواقع مشاهده می شود افراد امکانات و علم مطالبه حقوقشان را ندارند و شاید هم نیز به دلیل عدم وجود موقعیت حضوری نتوانند در محاکم قضایی حضور داشته باشند در عین حال افراد با درنظر گرفتن اینکه قبل از رفتن به محاکم قضایی اگر بخواهند به صورت مصالمت آمیز دعوی حقوقی خود را حل نمایند، در همه این حالات افراد برای اعلام درخواست خویش، راهکار ارائه اظهارنامه قضایی و ارسال آن را به طرف دعوی پیشنهاد می شود.
با ذکر یک نمونه مثال که مبحث برای مخاطب روشن تر باشد و نیز یکی از پر تکرارترین مباحث و مسئله های دادگاه ها می باشد که آن مطالبه قرض و طلب است. فردی با داشتن طلبی از شخصی که با وجود یادآوری های پیگیرانه و مکرر، مخاطب خویش یا بدهکار حاضر به پرداخت مبلغ بدهی به فرد نشده و فرد طلبکار برای دریافت طلب حود اقدام به ثبت اظهارنامه قضایی با مشاوره و راهنمایی گرفتن از متخصصین امر می نماید. با این اقدام، قبل از طرح دعوی و دادخواست دعوی علیه بدهکار، فرصت جبران و پرداخت بدهی را به شخص بدهکار واگذار می کنند تا به تعهدش عمل کند و بدهی خود را پرداخت کند.
اظهارنامه قضایی حاوی اطلاعاتی خاص است که برای تایید شدن در محاکم قضایی، باید به صورت صحیح و دقیق تکمیل شود. اطلاعاتی که به این منظور باید رعایت شود شامل موارد زیر است. مشخصات و اقامتگاه اظهارکننده است که مشخصات دقیق شخص طرف دعوی و نشانی دقیق محل اقامت در اظهارنامه قضایی وارد می شود.
مورد بعدی موضوع اظهار نامه است که شامل متن اظهارنامه می باشد که خلاصه ی اظهارات در این قسمت شرح داده می شود.
اظهارنامه قضایی که به صورت یک سند رسمی شناخته شده، و کاربردهایی که در زمینه های مختلف حقوقی دارد، در حوزه حقوقی و طرح دعوی های مختلف با موضوعات بیشمار، کاربرد دارد این سند معمولا وضعیت خاصی که نیاز به تایید و ثبت دارد، کاربرد خواهد داشت.
این بیانیه اطلاعاتی را به فرد و مخاطب دعوی بیان می کند که این اطلاعات می تواند شامل وضعیت مالی، حقوقی و شاید هم اجتماعی باشدو به صورت کتبی تنظیم می شود و حتی در بعضی مواقع نیاز به امضای رسمی هم باشد.
یکی از پرطرفدارترین بخش اظهارنامه قضایی، اظهارنامه با کاربردهای مالی و مالیاتی است و در این بین شرکت ها و ادارات را موظف به اظهارنامه مالیاتی درآمد ها و هزینه ها می کنند که عدم ارائه یا نادرستی آن منجر به پرداخت جریمه های سنگین خواهد شد.
از آنجایی که اظهارنامه قضایی به عنوان یکی از مستندات حقوقی محسوب می شود، لذا طرفین در دعاوی حقوقی، به اظهارنامه های قضایی نیاز پیدا می کنندکه ادعای حقوقی خود را مستند کنند این مورد از اظهارنامه های قضایی توضیحاتی درباره موقعیت حقوقی، مالکیت و سایر موارد مرتبط با این موضوع است.
در خصوص امور اداری باید مد نظر داشته باشید که برای مواردی چون استخدام، اخذ مجوز و سایر امور اداری مورد نیاز، سازمان ها و نهادهای مربوطه، اطلاعاتی را جهت ثبت خصوصیات شخصی یا شغلی افراد درخواست می کنند که این مشخصات میب تواند از طریق ارائه اظهارنامه های قضایی مورد استفاده قرار بگیرد.
اظهارنامه قضایی با توجه حساسیتی که دارد و جایگاهی که در محاکم قضایی به خود گرفته اند، روند تهیه و تنظیم بسیار دقیق و حساسی را داردمعمولا اطلاعات اظهارنامه ها باید دقیق و مستند و نیز موثق باشند تا از اعتبار قانونی برخوردار باشند.
اظهارنامه قضایی ابزاری حقوقی و قانونی و مستند محسوب می شودکه در بسیاری از موارد حقوقی کاربرد دارد و در بیان اطلاعات نقش کلیدی دارد. بنابراین آشنایی با حساسیت و فرآیند تنظیم اظهارنامه ها برای هر فردی ضروری است.
شرایط لازم برای ارسال اظهارنامه کدام است؟
شرایط ارسال اظهارنامه قضایی با توجه به حساسیتی که دارد دارای مراحلی می باشد که شخص درخواست کننده موظف به رعایت یکایک این شروط می باشد. همان طور که در قسمت های قبل بدان اشاره شد، اظهارنامه قضایی وسیله ای رسمی برای بیان ادعا است و درخواستی از مراجع قانونی جهت اثبات ارعای دعوی می باشد. اظهارنامه برگه ای مانند نامه است که با لحنی رسمی برای طرف قرارداد شما ارسال می شود. این اظهارنامه بعد از دادخواست از طرف فرد درخواست دعوی، از طرف قوه قضاییه و پست قضایی فرستاده می شود.
تنظیم اظهارنامه حساسیت و دقت بیشتری را می طلبد که پیشنهاد می شود قبل از ارسال و اقدام به این کار، از متخصصین و مشاورین این حوزه مشورت و مشاوره بگیرید و حتی توصیه می شود ارسال این مهم را به وکیل بسپارید تا بدون نقص ارسال شود و نیز از نتیجه بخش بودن آن اطمینان حاصل کنید.
لازم به ذکر است که در صورت دریافت اظهارنامه قضایی، نیازی به جواب دهی به این مورد نیست یعنی نیاز نیست اظهارنامه را پیگیری کنید چرا که اظهارنامه نوعی مستند سازی است و یادآوری تخلف به شمار می رود و گاها از سوی متخصصین این حوزه به افرادی که در این مورد اطلاعات کافی ندارند، پیشنهاد می شود که اقدامی را انجام ندهند چرا که تجربیات نشان داده گاهی بهترین کار هیچ کاری نکردن است.
افراد برای مطالبه حق و حقوق خود از طریق قانون اقدام می کنند و یکی از شرایط اظهارنامه قضایی، اجرای صحیح روند اظهارنامه است پر کردن صحیح و بی نقص فرم دادخواست اظهارنامه نخستین اقدام می باشد و نیز لازم به ذکر است که از شروط دیگر اظهارنامه ، فرا رسیدن موعد مطالبه است. اظهاراتی که برای مطالبه در معاملات و تعهدات به دیگری باشد، و همین که به طور رسمی به طرف مقابل ارسال شود، باید به صورت رسمی و قانونی به مخاطب فرستاده شود و نیز در ضمن اظهارنامه قضایی به وی ابلاغ شده باشد.
از شرایط ارسال اظهارنامه قضایی، مواردی است که به مورد اختیاری شهرت دارند طبق ماده 459 آیین دادرسی مدنی، در مواردی که طرفین معامله شاهدینی را بر این منظور تعیین نکرده باشند، در مواقع بروز اختلاف نمی توانند در معرفی داور اختصاصی خود اقدامی انجام دهندو این وظیفه به دادگاه ثالث محول می شودلذا در این بین یک طرف معامله داور خود را تعیین می کند و یا برای تعیین داور درخواست ارائه می دهد.
زمانی اظهارنامه اختیاری می شود که اظهارنامه شامل مواردی چون: اظهارنامه مطالبه وجه، اظهارنامه مالیاتی، اظهارنامه قضایی، اظهارنامه عدم تمکین، اظهارنامه صلح و سازش و نیز اظهارنامه به تعهد عهد می باشد.
انواع و اقسام اظهارنامه قضایی را بشناسید!
انواع و اقسام اظهارنامه قضایی را می توان بدین صورت نام برد:
اظهارنامه مطالبه وجه: از ابزارهای قانونی در روند دادرسی، اظهارنامه مطالبه وجه است که در قوانین مربوطه جایگاهی خاص دارد و بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. البته این نوع اظهارنامه گاها اختیاری و گاها نیز اجباری محسوب می شود. به طور مثال ارسال اظهارنامه مطالبه وجه به مدیر ساختمان در خصوص عدم پرداخت شارژ ساختمان ساکنین
اظهارنامه مالیاتی: اظهارنامه مالیاتی شامل تکمیل اسنادی است که درآمد یک نهاد یا فرد را با میزان مالیات قابل پرداخت به دولت، سازمان محاسبه می شود و حاوی فرمی است که سازمان امور مالیاتی کشور، تهیه می کند و و مودیان مالیاتی هر ساله اطلاعات مالی خود را در آن وارد می کنند.
اظهارنامه قضایی: در حالت کلی اظهارنامه قضایی به عنوان یک ابزار حقوقی اساسی و حیاتی در فرآیند قضایی و همچنین در اجرای حقوق نقش بسیار حیاتی دارد و به موجب این نامه، ادعای خواهان نسبت به درخواست خود به اثبات می رسد.
اظهارنامه عدم تمکین پیش از الزام به تمکین: این اظهارنامه که با نام اظهارنامه عدم تمکین شناخته می شود، نوعی اظهارنامه است که پیش از طرح دعوای تمکین، از طرف خواهان به طرف قرارداد یا سایر طرفین دعوی فرستاده می شود تا طرف دعوی قرارداد را ملزم به تمکین کند.
اظهارنامه صلح و سازش: طبق ماده 186 قانون مدنی، هر کس می تواند در مورد هر ادعایی از دادگاه بدوی به طور کتبی درخواست صلح و سازش کند و طرف مقابل را به سازش دعوت کند و در این میان درخواست اظهارنامه صلح و سازش ارسال می شود.
اظهارنامه به وفای عهد در صورت امتناع طرف مقابل: اظهار نامه الزام به تعهد برگه ای است که توسط یکی از طرفین قرارداد برای طرف دیگر در مواردی که فرد متعهد، پس از گذشت تاریخ توافق هنوز به تعهد خود عمل نکرده است.
نحوه نوشتن اظهارنامه قضایی
نحوه تنظیم اظهارنامه قضایی و ساختار شاکله آن!
طبق ماده 157 و 158 قانون آیین دادرسی مدنی، برگه ای به عنوان اظهارنامه قضایی داریم که برای گفت و گوی قانونی کاربرد دارد. اظهارنامه قضایی، جنبه طرح دعوا را ندارد در بسیاری از موارد ارسال اظهارنامه قضایی برای طرف مقابل الزامی می باشد و در مواقعی نیز اختیاری می باشد. افراد برای اینکه گفت و گوی قانونی داشته باشید و اخطار قانونی را ارسال کنید، که جنبه قانونی و موثق را داشته باشد، باید از اظهارنامه استفاده شود.
در نحوه نوشتن اظهارنامه قضایی، باید یک سری نکاتی را رعایت کرد چرا که اظهارنامه قضایی دارای اصولی است که مراعات در این اصول، موجبات به وجود آمدن یک اظهارنامه قانونی و موفق می باشد. در نوشتن اظهارنامه قضایی باید به مشخصات فردی و هویتی اظهار شونده و درخواست کننده توجه بیشتری مبذول داشت و بعد از مشخصات اصلی به سراغ متن اصلی اظهارنامه رفت.
در نحوه نوشتن اظهارنامه قضایی به متن اظهارنامه باید دقت شود و تا جایی که امکان دارد، متن باید کوتاه و دقیق و بدون ابهام و نیز دارای اطلاعات کامل و کافی از مفاهیم باشد . همچنینی با وجود پیوستی به اظهارنامه قضایی، باید آن پیوست در متن اظهارنامه قید شودو نیز به محل این اسناد و پیوستار به طور دقیق و همچنینی به مشخصات ظاهری اسناد پیوست شده، اشاره شود. از جمله این پیوست ها می توان از چک ها، قراردادها و اسناد نام برد.
اظهارنامه دارای ستونی است که در ستون اظهارات، اظهار کننده تمام مطالب و درخواست های خود را در آن قسمت اعلام می کند و با امضای خود فرد اظهارکننده به تایید می رسد. این امضا و مطالب به عنوان اقرار محسوب می شود که می تواند بر علیه اظهارکننده در دعوا نیز به کار آید پس قبل از اقدام به نوشتن متن اظهارنامه قضایی به این موارد باید دقت کافی شود.
اظهار کننده طبق قانون و با رعایت حقوق طرف مقابل از اقرار مطالبی که بنیان واقعی ندارد و به نوعی افترا می باشد، جدا خودداری کندچرا که خلاف واقع به هر نوعی نوعی نشر اکاذیب است و تحت تعقیب کیفری قرار می گیرد.
نکته بسیار مهم در رابطه با نحوه نوشتن اظهارنامه قضایی که باید توجه شود این نکته می باشد که، اظهارنامه دارای محدودیت در زمان تقدیم نیستبه طوری که خواهان هر موقع و در هر زمانی که اراده کند، می تواند نسبت به مطالبه حق اقدام نماید و اظهارنامه خود را در مضمون مسئله به وجود آمده تنظیم کند.
برگه اظهارنامه که از طریق دفاتر الکترونیکی قضایی در سراسر کشور ارسال می شود، یک اظهارکننده دارد که خود فرد است و یک مخاطب و در نهایت یک متن اظهارنامه می باشد. در برخی از موارد به طور مثال الزام به تنظیم سند رسمی می باشید که قبل از اقدام به هر کاری باید یک اظهارنامه قضایی برای شخص مقابل ارسال شود و نیز لازم به ذکر است که اگر در قرارداد محل تنظیم سند رسمی پیش بینی شده باشد باید در آن قید شود و به مخاطب فرصتی را جهت مراجعه به دفاتر رسمی و تنظیم سند رسمی داده شود.
به فرض با داشتن طلبی از یک شخص که در صورت تاخیر در پرداخت مبلغ، با پیگیری های مداوم موفق به پس گرفتن طلب نمی شوید، اقدام به طرح دعوا می شود در دادگاه اعلام می شود که بارها جهت مطالبه طلب اقدام شده است اما مسئله اصلی و حقوقی که در این مبحث جای می گیرد این می باشد که باید مراجعه های پی در پی و پیگیری طلب از شخص بدهکار اثبات شود شاید شخص با حضوری رفتن و بدون شاهد داشتن موفق به اثبات پیگیری طلب خود در دادگاه نباشد.
اما با داشتن اظهارنامه قضایی و با ارسال این دادخواست به طرف مقابل، این مسئله جنبه گفت و گوی قانونی دارد و پاسخ شخص و یا عدم پاسخ شخص را می توان در محاکم قضایی استفاده کرد. بنابراین اظهارنامه قضایی یک برگه قضایی کاملا کاربردی است که برای ارسال و مکاتبات قضایی اشخاص مورد استفاده قرار می گیرد که بعدا اشخاص از آن به عنوان مدرک مثبت در دعوا می تواند مفید باشد.
تفاوت اظهارنامه قضایی و دادخواست
دادخواست سندی رسمی و قانونی است که فرد برای طرح دعوا با درخواست صدور حکم قضایی به مراجع قضایی تقدیم می کند. به عبارتی دیگر، اظهارنامه قضایی به منظور بیان و اعلام مطالبات قانونی، پیش از طرح دعوا در محاکم قضایی تنظیم می گردد. دادخواست می تواند در طرح دعوا در دادگاه، درخواست صدور احکام قضایی، درخواست تجدید نظر یا فرجام خواهی و در نهایت درخواست های اداری می باشد. در ارائه دادخواست ها و حقوق خود را به طور مستقیم به طرف مقابل اطلاع می دهند و در صورت امکان به توافق و حل و فصل دوستانه اختلافات دست یابند.
حال با نگاه به مواردی که برای اظهارنامه بیان کردیم و همچنین تعریفی که درباره اظهارنامه قضایی ارائه دادیم، به علم و آگاهی نسبتا کاملی در این موضوع دست یافتیم و مطمئنا با مطالعه این مقاله به تفاوت اظهارنامه قضایی با دادخواست پی برده اید.
دادخواست و اظهارنامه هر دو مسائل و اصطلاحات قانونی و حقوقی هستند که کاربردهای متفاوتی دارند. بنابه تعریفی که از دادخواست داریم، یک یک نوع ارائه رسمی را شامل می شود که توسط خواهان به دادگاه تسلیم می شود این دادخواست ها شامل مواردی چون ادعا و مستندات و دلایل قانونی می باشد که خواهان قصد اثبات ادعای خود را دارد. تنظیم دادخواست شامل مراحل قانونی خاصی می باشد و بر اساس قوانین و مقررات مربوطه و هزینه های دادرسی را به دنبال خواهد داشت. این نکته حائز اهمیت است که پرونده هایی که از طریق دادخواست به دادگاه ارائه می شوند، ممکن است در نهایت منجر به صدور حکم قضایی شوند.
در حالی که اظهارنامه طبق تعاریف و توصیفات پیش، به معنای بیانیه ای می باشد که توسط فرد یا سازمانی اطلاعاتی را به صورت کتبی بیان می دارد که این اطلاعات می تواند در زمینه های مالی، حقوقی و اجتماعی باشد و نیز این مستندات می توانند در موارد مختلفذ مورد استفاده قرار بگیرند. که هدف از تنظیم اظهارنامه، اطلاع رسانی و یا ثبت اطلاعات است و نیز نیاز به مراحل سختی ندارد و به راحتی قابل تنظیم است. اظهار نامه هایی که به دادگاه ارائه می شوند به خودی خود نمی توانند منجر به صدور حکم شوند البته این مستندات بر خلاف دادخواست، به عنوان مستنداتی در سایر دعاوی نیز کاربرد دارند.
نمونه تنظیم اظهارنامه قضایی
همان طور که می دانید امروزه اظهارنامه های قضایی به صورت الکترونیکی ثبت می شوند لذا متقاضی با مراجعه به مراکز خدمات الکترونیک قضایی و با در دست داشتن اسناد و مدارک لازم جهت درخواست اظهارنامه، به تنظیم درخواست خود اقدام می کند و نیز در این روند قضایی با در دست داشتن کد رهگیری که از سوی دفتر خدمات به شخص تحویل داده می شود، می تواند پیگیری های لازم را انجام دهد.
اظهار نامه قضایی دارای فرم های مخصوصی است که از طریق همین دفاتر، مشخصات و خواسته خوانده در آن ثبت می شود. اما برای آگاهی بیشتر در این خصوص می توان به متنی که در این برگه آورده می شود، توجه کنید.
نمونه اظهارنامه
سند مخاطب محترم، به موجب ماده 156 قانون آیین دادرسی مدنی، متن ذیل رسما و قانونا به شما اظهار می گردد:
به موجب مبایعه نامه شماره…….. تنظیم در بنگاه املاک و یا ……. در مورخ…./…../….. بنده ( مالک) به آدرس…….. با شماره ثبتی……… را از شما خریداری نموده ام و جنابعالی متعهد گشتید در تاریخ……./……./……. برای انتقال سند رسمی ملک مورد معامله به نام بنده در دفتر خانه شماره……… حاضر شوید. اذا به موجب ارسال این اظهارنامه قضایی از شما تقاضا دارم که حتی الامکان تا مورخ …./…../….. با بنده از طریق شماره تماسی که در قرارداد است، ارتباط برقرار نموده و تاریخ مجددی را جهت حضور در دفترخانه برای انتقال سند رسمی ملک، هماهنگ نمایید. بدیهی است در غیر این صورت بنده پیگیری امر را از مراجع قضایی خواهم کرد.
سخن غایی
در پایان می توان در خصوص اظهارنامه قضایی بدین گونه جمع بندی کرد که این مستندات به عنوان ابزاری حقوقی، نقش مهمی در فرآیند قانونی اختلافات و دعاوی بازی می کنند این اسناد به عنوان وسیله ای برای اثبات ادعا و نیز حاوی اطلاعات کافی و جامع هستند و دارای اعتبار قانونی می باشند اهمیت اظهارنامه های قضایی برای افراد پوشیده نیست لذا می توانند تاثیرات بسیار جدی و حیاتی را بر روی پرونده های قضایی بگذارند در این مقاله سعی بر این شد تا از ارکان اصلی و شرایطی که یک اظهارنامه باید داشته باشد بحث شود و به تفاوت دادخواست با اظهارنامه پرداخته شد تا مخاطبان با رسیدن به پاسخ پرسش هایی که در این زمینه داشتند، رضایت کامل را به دست آورند در این بین سعی شد به مواردی که در نوشتن یک اظهارنامه قضایی باید رعایت شود تا اظهارنامه شما به عنوان برگه ای دارای اعتبار باشد تا باعث اثبات ادعای شما در دادگاه باشد. تشکر که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید در صورت رضایت از این مقاله از شما کاربران تقاضا داریم به آن امتیاز دهید این امر موجب گرفتن انرژی و تلاش بیشتر نویسنده در نوشتن مطالب می شود.