مطالب طلاق

حق طلاق چیست؟⚖️هرآنچیزی که لازم است درباره حق طلاق بدانید!✔️

همانطور که می دانید برابری بین خانم و آقا در شروط ازدواج و طلاق وجود ندارد و وکالت در طلاق یا همان حق طلاق چیست؟ یکی از راههای است که این برابری را ایجاد می کند تا آقا را ملزم به دادن طلاق همسرش به هر دلیلی باشد. ولی خانم تحت یک سری شرایط خاص می تواند درخواست طلاق کند که آن هم پس از بررسی های طولانی ممکن است که مورد موافقت قرار گیرد. پس بهترین راه این است که در زمان عقد یا هر زمان بعد از آن، خانم و آقا به دفترخانه ثبت اسناد رسمی مراجعه کنند و طی یک سند رسمی آقا به خانم وکالت در طلاق دهد. این وکالت نامه به این معنی می باشد که خانم در هر شرایطی می تواند بدون نیاز به حضور آقا از جانب ایشان یک وکالت به وکیل پایه یک دادگستری بدهد تا در طی مراحل طلاق به جای ایشان حضور داشته باشد. این نوع از طلاق تشابه بسیاری با طلاق توافقی دارد. فقط ذکر یک سری نکات در این وکالتنامه ضروریست که اعتبار بیشتر داشته باشد. در ادامه آنها را متذکر می شویم.

حق طلاق چیست؟ هر آنچه که اید درباره حق طلاق بدانید!

اگر زن حق طلاق داشته باشد مرد می تواند طلاق ندهد؟

همانطور که می دانیم در ایران حق طلاق با مرد است و اگر زن بخواهد از مرد و یا شوهر خود طلاق بگیرد و درخواست جدایی کند، در این صورت باید دلایلی را به دادگاه ارائه کند که محکمه پسند باشد و قاضی با دلایلی که برای طلاق قانع کننده بوده، حکم طلاق را صادر نماید. در این صورت مراحل طلاق دشوارتر خواهد بود و شاید زمان زیادی را بطلبد تا زن بتواند طلاق خود را از زوج بگیرد.

اگر مرد نخواهد زن خود را طلاق دهد و زن باید شروط دوازده گانه که همان عدم پرداخت نفقه، و یا همان حق طلاق را داشته باشد، می تواند طلاق خود را از شوهر بگیرد. حق طلاق و یا به عبارتی داشتن وکالت طلاق رسمی و ثبت شده در دفترخانه که از شوهر دارد و بدون آنکه همسرش رضایت نداشته باشد، با وکالتی که دارد می تواند نسبت به گرفتن رای طلاق اقدام نماید.

اگر زن حق طلاق داشته باشد و مرد به طلاق وی رضایت نداشته باشد، و در دادگاه نیز حضور پیدا نکند، در این صورت زوجه با داشتن حق طلاق و حق وکالت در طلاق، با گرفتن وکیل طلاق توافقی به نیابت از زوج، تمام مراحل طلاق و دادخواست اداری طلاق را به نیابت از همسر انجام دهد و از دادگاه حکم را بگیرد.

گرفتن حق طلاق با مهریه چگونه است؟

از مهمترین حقوقی که زن دارد مهریه می باشد و مهریه حق قانونی و حقوقی یک زن محسوب می شود که در طلاق آن را مطالبه می کند حال اگر بخواهد از همسر خود حق طلاق داشته باشد این سوال پیش می آید که آیا باید برای گرفتن حق طلاق مهریه ی خود را ببخشد؟ باید در پاسخ گفت خیر.

اگر زن بخواهد از همسر خود حق طلاق داشته باشد با گرفتن حق وکالت از زوج می تواند در هر زمان که بخواهد با گرفتن وکیل دادگستری، نسبت به طلاق خود اقدام کند و در این شرایط حق گرفتن مهریه را نیز دارد. این در حالی است که زوجین بخواهند مهریه را توافقی بین خود حل کنند و دادگاه در این مورد با خواسته ی طرفین حکم را صادر می کند و مهریه ی زن طبق توافقی که با همسر خود کرده است، پرداخت می شود.

استحقاق دریافت مهریه به مندرجات وکالت نامه بستگی دارد. زمانی که زن از همسر خود حق وکالت در طلاق می گیرد طبق قانون وکالت نامه ای رسمی در دفتر اسناد تنظیم می شود و تمام مواردی که طرفین توافق کرده اند، از مندجات وکالتنامه محسوب می شوند. این در حالی است که در زمان طلاق اگر در وکالت بخشش مهریه قید شده باشد، در این صورت مهریه به زن تعلق نمی گیرد. در غیر این صورت زوجه حق دارد نسبت به دریافت مهریه ی خود اقدام کند. و با مشاوره با وکیل دادگستری دادخواست مربوطه را تنظیم نمایند.

حق طلاق چیست؟ هر آنچه که اید درباره حق طلاق بدانید!

آیا در صورت داشتن حق طلاق نیاز به وکیل هست؟

داشتن حق طلاق تنها حالتی از طلاق می باشد که نیاز به وکیل است. چرا که در این حالت خانم باید از جانب همسرش به یک وکیل پایه یک دادگستری وکالت بدهد تا به جای ایشان در مراحل طلاق حضور داشته باشند. این نوع طلاق دقیقا مشابه طلاق توافقی است، با این تفاوت که حضور وکیل الزامیست.

گرفتن حق طلاق بعد از ازدواج

سوالات مشابهی در خصوص اینکه آیا می شود بعد از ازدواج اقدام به گرفتن حق طلاق کرد؟ البته حق طلاق یکی از شروط ضمن عقد است و زوجین می توانند با سند رسمی وکالت نامه در دفتر اسناد رسمی نسبت به حق طلاق به صورت محضری اقدام کنند. اما اگر بعد از ازدواج زوجه بخواهد از همسر خود حق طلاق بگیرد، در این صورت با توافق طرفین هرزمان که بخواهند زوج می تواند به زوجه حق وکالت در طلاق را بدهد.

حق طلاق بعد از ازدواج یکی از حقوقی است که بر اساس قانون مدنی، به زن تعلق می گیرد. و مرد می تواند بر طبق قانون حق طلاق را به همسرش واگذار کند.

شرایط ابطال حق طلاق!

از آنجایی که در شروط حق طلاق قید شد، این حق با توافق زوجین و طی وکالتنامه ی رسمی اجرا می شود که در این وکالتنامه شرایط مشخصی را قید می کند و باطل کردن حق وکالت نیز شامل این شروطی می باشد که در وکالنتامه به صورت قانونی و رسمی به ثبت رسیده است و هیچ گونه ابطالی در آن وارد نیست. مگر اینکه در وکالتنامه عزل وکیل قید شده باشد که در این حالت هر یک از طرفین می توانند حق طلاق را باطل کنند.

گاها حق طلاق در سند ازدواج رسمی بیان می شود و به تایید طرفین در می آید که در این صورت تا زمانی که رابطه ی زوجیت برقرار است، مرد نمی تواند این حق را ابطال نماید.

چگونگی گرفتن حق طلاق؟

بر اساس قانون ایران و در بیشتر جوامع اسلامی، حق طلاق با مرد می باشد.اما در زمان عقد دائم مرد می تواند این وکالت را به زن یا شخص دیگری منتقل کند. واگذاری حق طلاق زمان مشخص و معینی ندارد. و مرد هر موقع بخواهد بعد از ازدواج دائم نیز، می تواند حق طلاق را با سند وکالت نامه از دفتر اسناد رسمی، به زن اعطا نماید.

روش های زیادی برای گرفتن حق طلاق و ثبت آن وجود داردکه این حق در سند نکاح دائم، در دفتر اسناد رسمی می باشد. و عزل این حق با شروطی همراه می شود من جمله در صورت فوت یکی از طرفین، در صورت بیماری های روانی، در صورت نرسیدن به سن قانونی و صغیر بودن است که حق وکالت عزل می شود.

پشیمانی مرد از دادن حق طلاق!

همان طور که می دانید وکالت در طلاق اگر بلاعزل باشد به این معنی است که تحت هیچ شرایطی امکان عزل و از بین رفتن وکالت نامه یا همان حق طلاق نیست و مرد در شرایطی که بعد از دادن این حق به همسر خود اظهار پشیمانی و ندامت کند، در این صورت طبق وکالتنامه و مندرجات و شروط آن عمل می شود.

اگر در وکالتنامه قید شود که این حق بلاعزل نیست پس در این صورت مرد هر وقت که اراده کند، می تواند این حق را از زن بگیرد. اگر چنینی شرایطی در حق طلاق پیش بیاید خانم هم طبق موازین و مقررات حقوقی، می تواند نسبت به مهریه ی خود اقدام کند و مهر خود را ار آقا مطالبه نماید

هزینه های طلاق با داشتن حق طلاق

در پاسخ به ابهام هزینه های طلاق با داشتن حق طلاق چقدر است باید گفت؟ پروسه ی طلاق شامل هزینه هایی می باشد که هر یک از زوجین می بایست این هزینه ها را متقبل شوند حال در این بین اگر زن حق طلاق داشته باشد بنا به تخصصی بودن حوزه ی حقوق، نیاز به وکیل دارد تا حق وکالت خود را در دادگاه به ایشان اعطا نماید و بالاطبع هزینه هایی را به دنبال خواهد داشت. در این بین دادخواست طلاق که باید از طریق مراکز خدماتی و قضایی پیگیری شود و ثبت اولیه در درگاههای الکترونیکی قضایی صورت می گیرد که تعرفه ی ثابتی دارد اما این در حالی است که این مبالغ در شهرستان ها و مراکز استانها، رقم های متفاوتی خواهد بود و به نسبت بزرگی و گستردگی شهر و شلوغی دادگاههای خانواده و نیز مراکز مشاوره، متفاوت خواهد بود.

مزایای دادن حق طلاق به زن!

اگر حق طلاق به زن داده شود دارای مزایایی می باشد که یکی از این مزایا، طئلانی نشدن پروسه ی طلاق است و رسیدگی به دادخواست طلاق به راحتی و در مدت زمان کمتری رسیدگی خواهد شد و در صورتی که این حق با توافقاتی همراه است، با درخواست طلاق به راحتی قابل اجرا می شود.

بر طبق قانون مدنی و دادگاه خانواده، زن برای جدایی از همسر خود نیاز به اثبات دلایلی دارد تا قاضی را متقاعد به صدور حکم طلاق کند. اما در صورت داشتن این حق دیگر نیازی به شروط دوازده گانه نیست و مرد این حق را به زن داده است تا بدون دلیل و عدم اجرای شروط ضمن عقد، تقاضای طلاق پذیرفته می شود.

آیا وکیل می تواند امور حق طلاق را انجام دهد؟

بله! شما می توانید با یکبار مراجعه به دفتر وکالت یا موسسه ی حقوقی،وکالتی تنظیم کنید برای اینکه وکیل امور وکالت در طلاق شما را پیگیری کند. برای این کار وکیل بعد از گرفتن وکالت و مدارک به دفتری که ازدواج انجام شده، میرود و کارهای وکالت را انجام می دهد. فقط امضای آخر سند وکالت را باید انجام دهید.

حق طلاق چیست؟ هر آنچه که اید درباره حق طلاق بدانید!

سخن غایی

حق طلاق یعنی حقی که امکان طلاق گرفتن بدون نیاز به جلب رضایت از طرف مقابل را فراهم می کند. بر اساس ماده 1133 قانون مدنی، فقط زوج این حق را دارد اما برای برقراری شرایط مساوی بین زن و مرد، این حق به زن داده شده است که حق طلاق داشته باشد و در این مقاله سعی شد به چگونگی این مورد با تمام جزئیات اشاره شود. در دادگاههای خانواده مخصوصا در پروسه ی طلاق پیچیدگی و گستردگی بی نهایت قوانین حقوقی و کیفری وجود دارد که الزام به مشاوره و راهنمایی متخصصین در این حوزه است تا زوجین متضرر نشوند و بتوانند حق خود را قانونی دریافت کنند. یکی از پرتکرارترین سوالات و شاید از چالش های بسیاری از زوجین درباره ی اینکه حق طلاق چیست؟ و موارد حاشیه ای که در این موضوع می باشد، لازم شد هر آنچه که باید بدانید! مراحل و پیچ و خم های این حوزه را ذکر کنیم.تشکر که تا انتهای این مقاله همراه ما بودید در صورت رضایت از این مقاله از شما کاربران تقاضا داریم به آن متیاز دهید این امر موجب گرفتن انرژی و تلاش بیشتر نویسنده در نوشتن مطالب می شود.

5/5 - (2 امتیاز)

مرضیه

مرضیه اسلامی طراح و نویسنده سایت با 2 سال سابقه فعالیت در حوزه محتوا نویسی و بازنویسی متون حقوقی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیست − 4 =

دکمه بازگشت به بالا