مطالب خانواده

نفقه فرزند دختر شاغل✅ افزایش سالیانه نفقه فرزند دختر👧

وقتی فرزندی متولد می‌شود پدر او از نظر قانونی موظف است تا تمامی نیازهای اولیه زندگی او را تامین نموده و دغدغه‌های مالی وی را برطرف کند. این مسئله به حدی حائز اهمیت است که قانونگذار در قانون‌های مدنی و حمایت از خانواده مواد مختلفی را در خصوص تمرین‌ نیازهای اولیه زندگی فرزندان بیان کرده و آنها را به طور کامل تشریح نموده است. یکی از مهمترین تکالیف قانونی و شرعی والدین در قبال فرزندان اعم از پسر یا دختر پرداخت نفقه به آنها می‌باشد که در واقع معنی تامین نیازهای اولیه و متعارف زندگی فرزندان را دارد؛ اما سوال مهم این است که اگر دختر شاغل باشد و برای خودش درآمد داشته باشد آیا همچنان می‌تواند از پدر خود نفقه دریافت کند یا خیر؟ در این مقاله سعی داریم شما را با نفقه فرزند دختر شاغل آشنا کنیم پس تا انتهای مطلب در کنار ما باشید.

پرداخت نفقه فرزند دختر بر عهده چه کسی است؟

پیش از آنکه اطلاعات جامعی را در خصوص نفقه فرزند دختر شاغل به شما ارائه دهیم لازم است نحوه محاسبه نفقه در سال ۱۴۰۳ و مسئول پرداخت آن را مورد ارزیابی قرار داده و آن را کنکاش کنیم.

باید اشاره داشته باشیم که در ماده ۱۱۹ از قانون مدنی اشاره شده است که پدر مسئول تامین نیازهای اولیه زندگی فرزندان اعم از پسر یا دختر می‌باشد. در بسیاری از موارد شاهد این هستیم که قانون مدنی از شرع مقدس اسلام استخراج شده است و به همین دلیل وظیفه قانونی مرد می‌باشد که به فرزندان خود نفقه پرداخت کرده تا آنها از نظر مالی مشکلی نداشته باشند و بتوانند نیازهای متعارف معاش خود را تامین نموده و زندگی آرامی را سپری کنند.

اگر پدر در قید حیات نباشد یا به هر دلیلی توانایی مالی او اجازه ندهد که به فرزندان دختر یا پسر خود نفقه پرداخت کند این وظیفه بر عهده جد پدری آنها قرار خواهد گرفت. در واقع در چنین شرایطی است که جد پدری می‌بایست نیازهای اولیه زندگی نوه خود را پرداخت نموده تا او بتواند به زندگی عادی خود ادامه دهد؛ اما در صورتی که پدر در قید حیات نباشد یا اینکه جد پدری هم توانایی مالی پرداخت نفقه را نداشته باشد این وظیفه بر عهده مادر قرار خواهد گرفت و او مسئول برآورده کردن نیازهای زندگی فرزندانش است.

پرداخت نفقه فرزند دختر بر عهده چه کسی است؟

نفقه فرزند دختر شاغل در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟

اکنون زمان آن رسیده است تا اطلاعات جامعی را در خصوص نفقه فرزند دختر شاغل به شما ارائه دهیم. می‌دانیم که نفقه به منظور تامین نیازهای اولیه زندگی دختر به او پرداخت می‌شود. در واقع ممکن است که دختر برای تهیه مسکن یا خوراک یا پوشاک خود به هزینه‌هایی نیاز داشته باشد که در این صورت قانون مقدر می‌دارد که پدر این هزینه‌ها را برای دختر تامین کند.

اما سوال مهمی که در این خصوص پیش می‌آید این است که پدر تا چه سنی باید به فرزند دختر خود نفقه پرداخت کند؟ همچنین پرسش دیگر این است که اگر دختر شاغل باشد و سن او به بالای ۱۸ سال برسد آیا پدر باز هم مسئولیت دارد که نیازهای زندگی دخترش را از طریق پرداخت نفقه برطرف کند یا خیر؟

در پاسخ به سوالات بالا باید بگوییم که اگر دختر شاغل باشد و بتواند هزینه‌های زندگی خودش را از طریق اشتغال برطرف نماید، دیگر نیازی به پرداخت نفقه از سوی پدر نیست؛ اما اگر دختر ادعا کند که حتی از طریق فعالیت در شغلی خاص نمی‌تواند از پس هزینه‌های زندگی خود برآید باز هم قانون پدر را موظف به پرداخت نفقه به دختر خود می‌داند.

در چنین شرایطی است که دختر می‌تواند درباره مقدار نفقه با پدر خود به توافقات کامل دست پیدا کند و اگر توافقی حاصل نشد و در بین این دو اختلاف به وجود آمد، هر دو نفر می‌توانند برای حل شدن مشکلات به وجود آمده از دادگاه و سایر محاکم قضایی کمک بگیرند.

قاضی پرونده برای محاسبه نفقه فرزند دختر مشغول به کار سعی می‌کند از کارشناسان دادگستری کمک بگیرد تا ابتدا این موضوع مورد بررسی قرار بگیرد که آیا دختر از طریق اشتغال می‌تواند نیازهای اولیه زندگی خود را برطرف کند یا خیر. چنانچه اگر مشخص شود که ادعای دختر مبنی بر نیاز داشتن به نفقه درست است، کارشناسان مربوطه مبلغ مشخصی را برای نفقه در نظر می‌گیرند که پدر ملزم به پرداخت آن خواهد بود.

لیست نفقه فرزند دختر شامل چه مواردی می‌شود؟

دقت داشته باشید که در قسمت‌های قبل اشاره کردیم که در درجه اول این پدر است که مسئولیت دارد تمامی نیازهای اولیه زندگی فرزندان دختر یا پسرش را برآورده کند و اگر او موفق به انجام چنین کاری نشود قانون جد پدری و در درجه بعدی مادر را موظف به تامین نفقه می‌کند. حالا که قصد داریم درباره نفقه فرزند دختر شاغل توضیحاتی را ارائه دهیم بهتر است که لیست نفقه فرزندان که در قانون نیز با آنها اشاره شده است را ارزیابی کنیم.

دقت داشته باشید که نفقه نیازهای متعارف فرزندان را شامل می‌شود یعنی پدر از نظر قانونی موظف است تا هزینه‌های مربوط به خوراک، پوشاک، مسکن، بهداشت و درمان و سایر نیازهای متعارف آنها را برطرف کرده تا آنها از این بابت دغدغه و چالشی را در زندگی خود تجربه نکنند.

البته باید اشاره داشته باشیم که در سال ۱۴۰۳ و با توجه به قانون جدید نفقه، دختر زمانی می‌تواند از پدر خود مطالبه نفقه داشته باشد که در درجه اول بالغ نبوده، محجور باشد و از طریق کار کردن و شاغل بودن نتواند از پس هزینه‌های جاری زندگی خود برآید. در صورتی ممکن است دختر دارای دارایی خاصی باشد اما از طریق دارایی خود نتواند آنطور که باید زندگی خود را اداره کند در این صورت نیز قانون پدر را موظف به پرداخت نفقه به او خواهد کرد.

نفقه فرزند دختر شاغل در سال ۱۴۰۳ چقدر است؟

محاسبه نفقه فرزند دختر شاغل

در قسمت‌های قبل به طور کامل اشاره نمودیم که اگر دختر شاغل باشد ولی نتواند از طریق شغل خود امرار معاش کند پدر موظف است که از نظر قانونی باز هم به دختر خود نفقه پرداخت کند؛ اما اکثر افراد به دنبال راهی برای محاسبه نفقه فرزند دختر شاغل در سال ۱۴۰۳ هستند. در ادامه توضیحات جامعی در این خصوص ارائه خواهیم داد.

در پاسخ به این سوال که حداقل نفقه فرزند دختر در سال ۱۴۰۳ چقدر است باید بگوییم که قانونگذار در قانون مدنی و در قانون حمایت از خانواده هرگز سخنی درباره میزان و مقدار نفقه به میان نیاورد؛ یعنی می‌توان چنین گفت که نفقه مقدار مشخصی ندارد و نمی‌توان فرمول مشخصی را برای محاسبه آن به مخاطبان ارائه داد.

تنها می‌توان گفت که در ماده ۱۲۰۴ قانون مدنی درباره مصادیق نفقه فرزندان دختر و پسر سخن به میان آمده که آن را شامل خوراک و پوشاک و مسکن و سایر هزینه‌های جاری زندگی آنها می‌داند. باید پرداخت هزینه از سوی پدر به گونه‌ای باشد که دختر بتواند تمامی هزینه‌های متعارف زندگی خود را برطرف کرده و به صورت کاملاً عادی امرار معاش نماید اما باید در نظر داشته باشیم که عوامل مختلفی می‌تواند مقدار نفقه را دچار تغییرات جدی کند.

اگر پدر و دختر در خصوص نفقه فرزند دختر کارمند دچار اختلافات جدی شوند لازم است برای حل و فصل این مشکلات از دادگاه خانواده کمک بگیرند. در این صورت است که قاضی پرونده سعی می‌کند با استفاده از عوامل مختلف مقدار مشخصی را برای نفقه دختر تعیین نماید. همچنین لازم است به این نکته توجه داشته باشید که قاضی با صدور قرار سعی می‌کند از کارشناسان دادگستری برای محاسبه نفقه استفاده کند و نظر آنها را در این خصوص بخواهد.

عوامل موثر بر نفقه فرزند دختر شاغل

اگر پدر با دختر خود بر سر مقدار نفقه دچار مشکلات و اختلافات جدی شود لازم است از دادگاه خانواده برای حل و فصل مشکلات ایجاد شده کمک دریافت کند. از سوی دیگر گاهی شاهد این هستیم که پدر از پرداخت نفقه به دختر خود خودداری می‌نماید که در این صورت نیز دختر می‌تواند از طریق حقوقی یا کیفری درخواست مطالبه نفقه داشته باشد.

در تمامی این شرایط است که قاضی پرونده با در نظر گرفتن عوامل مختلفی مقدار دقیقی را برای نفقه فرزند تعیین نموده و پدر را در نهایت ملزم به پرداخت آن خواهد کرد.

یکی از مهمترین عواملی که می‌تواند بر روی نفقه دختر شاغل از پدر اثر بگذارد سن و سال او می‌باشد. میزان درآمد پدر و توانایی مالی او نیز می‌تواند نقش موثری در محاسبه مقدار نفقه داشته باشد که همواره از سوی کارشناسان دادگستری لحاظ خواهد شد… برای مثال اگر پدر مرفه باشد و از نظر مالی مشکلی برای پرداخت نفقه فرزند خود نداشته باشد به طور قطع کارشناسان دادگستری به این موضوع توجه داشته و مقدار بیشتری را برای نفقه فرزند دختر تعیین می‌نمایند. در پایان کار نیز پدر ملزم به پرداخت این مبلغ خواهد شد.

وضعیت خانوادگی و شأن اجتماعی دختر نیز در افزایش مقدار نفقه‌ای که از پدر خود دریافت می‌کند تاثیرگذار خواهد بود. برای مثال مدرک تحصیلی دختر می‌تواند از سوی کارشناسان دادگستری لحاظ شده و بر این اساس نفقه بیشتری برای پرداخت به دختر تعیین گردد. برای محاسبه نفقه فرزند پسر در سال ۱۴۰۳ نیز کارشناسان دادگستری به همین شکل عمل می‌کنند.

البته ممکن است نفقه تعیین شده برای دختر کفاف زندگی او را ندهد و دختر پس از مدتی متوجه شود که با این مبلغ از نفقه نمی‌تواند امرار معاش کند در این صورت است که می‌تواند دادخواست تعدیل نفقه خود را به دادگاه خانواده ارائه کند. در این صورت است که قاضی پرونده مجدداً نفقه را مورد بررسی قرار داده و مبلغ جدیدی را به عنوان نفقه مشخص خواهد کرد.

لیست نفقه فرزند دختر شامل چه مواردی می‌شود؟

مجازات عدم پرداخت نفقه فرزند دختر شاغل

در خصوص نفقه دختر شاغل بالای ۱۸ سال توضیحات جامعی را ارائه دادیم و گفتیم اگر دختر نتواند در خصوص پرداخت نفقه با پدر خود به توافق برسد لازم است برای حل و فصل نمودن اختلافات پیش آمده از قاضی پرونده کمک بگیرند. در این صورت است که قاضی پرونده کار را به کارشناسان دادگستری خواهد سپرد و از آنها می‌خواهد که با در نظر گرفتن عوامل مختلفی مانند سن و سال دختر و شأن اجتماعی او مبلغ مشخصی را به عنوان نفقه و در جهت تامین نیازهای اولیه زن مشخص نمایند.

اما لازم است که این موضوع نیز مورد بررسی قرار بگیرد که مجازات عدم پرداخت نفقه فرزند دختر از سوی پدر چیست؟ 

پرداخت کردن نفقه فرزندان دختر و پسر در قانون ضمانت اجرایی دارد یعنی قانون پدر را ملزم کرده است که حق و حقوق مالی فرزندان را به طور کامل پرداخت کند و در صورت استنکاف از این امر ممکن است پدر دچار مجازات‌های سنگین شود. چنانچه پدر توانایی مالی داشته باشد و از پرداخت نفقه به دختر خود امتناع ورزد بر اساس قانون حمایت از خانواده مجازات خواهد شد.

در ماده ۵۳ از قانون حمایت از خانواده اشاره شده است که اگر پدر به هر دلیلی به جز توانایی مالی نفقه فرزند دختر خود را پرداخت نکند به حبس از ۶ ماه تا دو سال محکوم خواهد شد؛ بنابراین می‌توان گفت که اگر پدر حقوق مالی دختر را پرداخت نکند می‌تواند راهی زندان شود اما باید در نظر داشته باشیم که این جرم از جمله جرایم قابل گذشت می‌باشد یعنی اگر دختر رضایت دهد پدر نیز از زندان آزاد خواهد شد.

نفقه فرزند دختر تا چند سالگی است؟

در پاسخ به این سوال که نفقه فرزند دختر شاغل تا چند سالگی است؟ باید اشاره کنیم که با مطالعه هیچ کدام از مواد قانونی نمی‌توانیم سن و سال مشخصی را برای دختر در نظر بگیریم که پدر تا آن سن ملزم به پرداخت نفقه باشد؛ یعنی می‌توان چنین گفت که در قانون سن و سال مشخصی برای دریافت نفقه از سوی دختر تعیین نشده است و اگر دختر برای امرار معاش خود به نفقه نیاز داشته باشد پدر ملزم به پرداخت آن خواهد بود.

مسئله دیگری که باید در این خصوص به آن اشاره داشته باشیم این است که جنسیت فرزندان یعنی دختر یا پسر بودن آنها نمی‌تواند بر روی نفقه آنها نقش موثری داشته باشد. البته پرداخت نفقه به پسر یا دختر تا پیش از ازدواج می‌باشد. در صورتی که پسر ازدواج کند خودش ملزم به پرداخت نفقه به همسر و فرزندان خواهد بود و اگر دختر اقدام به ازدواج نماید می‌بایست نفقه خود را از همسرش دریافت کند.

در خصوص نفقه دختری که شغل دارد می‌بایست به این نکته اشاره کنیم که در ماده ۱۱۹۷ از قانون مدنی اشاره شده که شرط لازم برای پرداخت نفقه به دختر این است که او به نفقه برای امرار معاش و زندگی خود نیازمند باشد. حال اگر دختر شاغل باشد اما از طریق شغل خود نتواند امرار معاش کند و زندگی و نیازهای اولیه آن را برطرف نماید همچنان پدر ملزم به پرداخت نفقه به او خواهد بود.

در پرداخت نفقه به دختر تا پیش از سن بلوغ که بحثی نیست؛ اما سوال این است که اگر دختر بالای ۱۸ سال باشد و به شغلی نیز فعالیت پیدا کند در اینجا این مسئله مطرح است که آیا دختر از طریق شغل خود می‌تواند هزینه‌های جاری زندگی را برطرف کند یا خیر؟ به هر حال اگر مشخص شود که دخترش شاغل همچنان به نفقه نیازمند است می‌بایست این هزینه‌ها از سوی پدر تامین شود.

لیست نفقه فرزند دختر شامل چه مواردی می‌شود؟

نفقه دختر شاغل در صورت ازدواج

نکته دیگری که باید درباره نفقه دختر شاغل به آن اشاره داشته باشیم این است که اگر دختر تصمیم به ازدواج بگیرد و زندگی مشترک خود را با همسرش آغاز کند دیگر وظیفه پرداخت نفقه بر عهده پدر نیست.

  • در واقع می‌توان گفت که پدر تا زمانی ملزم به پرداخت نفقه به فرزند دختر خود می‌باشد که او تصمیم به ازدواج بگیرد. پس از آن شوهر دختر می‌باشد که باید وظیفه تامین نیازهای اولیه زندگی او به مانند خوراک و پوشاک و مسکن را متقبل شود.
  • لازم به ذکر است که نفقه دختر شاغل بعد از طلاق بر عهده پدر نخواهد بود. در چنین شرایطی است که قانون مقدر می‌دارد که دختر از محل مهریه خود در جهت تامین نیازهای اولیه زندگی استفاده کند؛ بنابراین به صورت خلاصه می‌توان گفت که اگر دختری ازدواج کند و یا اینکه طلاق بگیرد چه شاغل باشد و چه شاغل نباشد پدر او وظیفه‌ای در جهت پرداخت نفقه نخواهد داشت.
  • دقت داشته باشید که یک مرد در صورت تشکیل خانواده موظف است به دو شخص نفقه پرداخت کند. در درجه اول او موظف است که تمامی نیازهای متعارف همسرش را برطرف کرده و در اصطلاح نفقه او را به طور کامل پرداخت کند. از سوی دیگر فرزندان نیز می‌توانند برای تامین نیازهای خود و امرار معاش از پدر نفقه دریافت نمایند. هرگونه خودداری و امتناع پدر از پرداخت نفقه می‌تواند برای او آثار کیفری و حقوقی به همراه داشته باشد.
  • نکته قابل ذکر دیگر این است که اگر دختری ازدواج کند در واقع وظیفه پرداخت نفقه او از پدر به شوهر او منتقل خواهد شد؛ بنابراین می‌توان گفت که شوهر وظیفه تامین نفقه دختر شاغل در صورت ازدواج رو بر عهده خواهد داشت. چرا که در این صورت او خانواده مجزایی دارد و پدر خانواده ملزم به تامین نیازهای اولیه خواهد بود.

لزوم مراجعه به وکیل برای مطالبه نفقه فرزند دختر

نفقه جزو مهمترین حقوق مالی فرزندان به شمار می‌رود و پدر ملزم است که از نظر قانونی هزینه‌های اولیه و متعارف زندگی فرزند خود را به طور کامل تامین نماید. در چنین شرایطی گاهی شاهد این هستیم که پدر علی رغم توانایی و تمکن مالی از پرداخت نفقه به دختر یا پسر خود امتناع می‌ورزد. در چنین شرایطی لازم است به جای اقدامات بیهوده و شتاب زده به سراغ یک وکیل رفته و با استفاده از توانمندی‌های او مسیر را به پیش بروید.

دختر یا مادر او و حتی وکیل می‌توانند برای مطالبه نفقه از پدر درخواست یا شکوایی تنظیم نموده و در اختیار دفاتر خدمات الکترونیکی قوه قضاییه قرار دهند. از سوی دیگر وکیل می‌تواند به نیابت از شما در جلسات دادگاه حضور پیدا کرده و دفاعیات موثری از حق و حقوق شما داشته باشد تا به این شکل بتوانید پس از پایان یافتن جلسات دادگاه و صدور حکم به منافع قانونی خود در خصوص نفقه دست پیدا کنید.

وکیلی که به خدمت می‌گیرید باید از نظر سابقه در بین رقبای جدی خود سرآمد باشد چرا که این مسئله نشان می‌دهد که وکیل دارای تجربیات گرانبهایی است و می‌تواند آنها را برای کسب موفقیت به شما انتقال دهد. از سوی دیگر برای کسب نتایج بهتر لازم است به سراغ وکلای متخصص بروید تا بتوانند بازدهی بیشتری را از خود به معرض نمایش گذاشته و منافع شما را در کمترین زمان ممکن محقق نمایند.

نفقه دختر شاغل در صورت ازدواج

کلام غایی

هدف اصلی ما در سایت برترین وکلا این بود تا اطلاعات حقوقی شما را در خصوص نفقه فرزند دختر شاغل افزایش دهیم تا به این شکل بتوانید سوالات حقوقی خود را پاسخ گفته و تصمیمات درستی را اتخاذ نمایید. همچنین روش‌های مختلفی را برای محاسبه نفقه فرزند به شما ارائه کردیم و بیان نمودیم که حتی اگر دختر شاغل باشد می‌تواند در صورت کافی نبودن درآمدش از پدر درخواست نفقه داشته باشد. اکنون از شما می‌خواهیم که اگر نظر یا تجربه‌ای درباره مطالب ذکر شده دارید آن را با ما و سایر مخاطبانی که در حال مطالعه این مقاله هستند در میان بگذارید.

5/5 - (1 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

6 + 20 =

دکمه بازگشت به بالا