مطالب کیفری

آیا ضرب و شتم زندان دارد؟⚖️جدول دیه ضرب و شتم در قانون جدید!

یکی از موارد بروز خشونت در جامعه ضرب و شتم است که اکثر مردم در هر نوع درگیری از این ترکیب استفاده می‌کنند، اما معنای اصلی این ترکیب با آنچه در بین مردم رایج می‌باشد، فرق دارد. در واقع ضرب به معنای زدن و شتم به معنای دشنام و ناسزا می‌باشد. چنانچه فردی، فرد دیگری را کتک بزند و به او دشنام دهد به آن ضرب و شتم گفته می‌شود، طبق قانون، آسیب وارد کردن به جسم و روح دیگران ممنوع می‌باشد و هر نوع آسیب و صدمه جسمی در فقه و قانون مجازاتی دارد، شاید یکی از سوالاتی که ذهن شما را درگیر کرده است، این است که آیا ضرب و شتم زندان دارد؟ در اینجا با ما همراه باشید تا توضیحاتی به شما ارائه دهیم.

چگونه ضرب و شتم را اثبات کنیم؟

قبل از اینکه بدانیم آیا ضرب و شتم زندان دارد؟ باید به این مسئله نیز ریذگی کنیم که اصلا ضرب و شتم به چه مناست؟ در واقع به معنای استفاده از خشونت فیزیکی یا کلامی برای آزار و اذیت کردن شخص دیگری است. این عمل می تواند شامل ضربه زدن، تهدید و توهین و سایر اقدامات خشونت آمیز باشد که منجر به آسیب های جسمی یا روانی برای شخص مورد آزار شود. این نوع رفتارها معمولا به عنوان نقضی از حقوق انسانی و قوانین مختلف در بسیاری از کشور ها می باشد. برای اثبات ضرب و شتم عمدی، نیاز به مدارکی می‌باشد.

از ادله های مهم برای اثبات ضرب و شتم عمدی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • شواهد شاهدان: یکی از مواردی که برای اثبات، می‌توان از آن استفاده کرد، شهادت دو مرد عادل می‌باشد و در صورتی که دو مرد عادل به جرم اتفاق افتاده، شهادت دهند، می‌توان منتظر تعیین حکم مجازات بود، با شهادت دو زن به همراه یک مرد نیز حکم مجازات تعیین خواهد شد.
  • شواهد عینی: شواهد عینی مانند تصاویری که نشان دهنده آسیب‌های فیزیکی، مثل خونریزی، کبودی، یا سایر آسیب‌های جسمی، مانند شکستگی‌ها، است و ضبط‌ های ویدیویی که واقعه ضرب و شتم را نشان می‌دهند، و ضبط‌های صوتی از تهدیدها، دعواها، یا دیگر عمل‌های شتم‌ آمیز و تهدید آمیز از جمله مواردی که می‌تواند شواهد عینی موثری باشد. همچنین اثر انگشت‌های دست، سرماخوردگی‌ها، شکستگی‌ها، و آسیب‌های دیگری که ممکن است اثرهای فیزیکی ضرب و شتم را نشان دهند و یا لباس‌هایی که ممکن است به طور مشخص نشان دهنده آسیب‌های فیزیکی باشند، مثل خون یا مایعات بدنی.
  • اقرار ضارب: برای اثبات ضرب و شتم، یکی از دلایل مهم اقرار شخص مرتکب شونده به ضرب و شتم عمدی است، که در این مواقع نیز مجازات مشخصی تعیین می‌شود.
  • گزارش‌های پلیس یا روزنامه‌ها: در صورتی که ضرب و شتم به خصوصیت جنایی بپیوندد، گزارش‌های پلیس و گزارش‌ های رسانه‌ ای ممکن است به عنوان شواهد مورد قبول در دادگاه مورد استفاده قرار گیرند.
  • علم قاضی: گاهی مدارک و شواهد موجود در پرونده، به اندازه‌ای می‌باشد که قاضی با قاطعیت ارتکاب جرم را تشخیص می‌دهد و این تشخیص قاضی برای حکم مجازات کافی می‌باشد، بر اساس شواهدی مانند عکس، شهادت گواهان، فیلم و نظر کارشناس پزشکی قانونی که قطعیت حکم مجازات را تعیین خواهد کرد.
  • قسم نامه: برای اثبات جرم ضرب و شتم در صورتی که خویشاوندان و اقوام شاکی به اجرای سوگند اقدام نمایند، بر اساس شهادت و یا اقرار افراد، حکم مجازات ضرب و شتم تعیین می‌شود، در هنگامی نیاز به قسم نامه یا سوگند می‌باشد، که در پرونده لوث وجود داشته باشد، عدم وجود مدارک مشخص و ایجاد ظن و گمان برای قاضی در پرونده لوث نام دارد، که برای دریافت سوگند و قسم‌ نامه قاضی را ترغیب می‌کند.
نرخ دیه ضرب و شتم در سال 1403مبلغ دیه به تومان
کبودی صورت ، کبودی زبان3 میلیون و 600 هزار تومان
سرخی و سیاهی بدن، صورت، زبان7 میلیون و 200 هزارتومان
شکستگی بینی که قابل اصلاح باشد۱۲۰ میلیون تومان
پارگی بینی قابل بهبود۱۲۰ میلیون تومان
دیه هر انگشت پا۱۲۰ میلیون تومان
پارگی یکی از دو لب و بهبودی کامل۱۲۰ میلیون تومان
شکستن ستون فقرات که بی عیب درمان شود۱۲۰ میلیون تومان
جراحت روی سر، صورت، بدن،روی دست و پا، گردن، بخیه لب، پارگی قرنیه چشم ،خراشیدگی زبان بدون خونریزی۱۲ میلیون تومان
جراحت و خونریزی بینی،  لب، قرنیه چشم، زبان،۲۴ میلیون تومان
سرخ شدن صورت، کبودی گوش، سرخ شدن زبان در اثر جراحت1میلیون و 800 هزار تومان
پارگی یک لاله گوش، غضروف گوش، پارگی یکی از دو لب، در آوردن و از بین بردن چشم نابینا۲۰۰ میلیون تومان
ایجاد تورم به تنهایی، شکستن استخوان هر عضو (دست، پا240 میلیون تومان
خراشیدگی پوست بدون خونریزی۶ میلیون تومان
اثبات ضرب و شتم

آیا ضرب و شتم زندان دارد؟

ضرب و شتم یکی از جرایم خشونت آمیزی که می باشد که بسته به شدت ضربه و صدمات وارد شده برای مجرم مجازات در نظر گرفته می شود. از جمله عواملی که در تحقق جرم ضرب و شتم تاثیر گذار می باشد، نیت مجرم شدت و نوع آسیب و همینطور انجام ضرب و شتم با صلاح یا بدون صلاح می باشد که در صورتی که این مستندات از طرف پزشکی قانونی تایید شود مجرم به زندان محکوم می شود.

همچنین لازم به ذکر است در قوانین کشور ایران برای ضرب و شتم مجازات های مختلفی در نظر گرفته شده است که همانطور که گفته می بایست به مستندات اکتفا کرد، برای مثال در مواردی می باشد که ضرب و شتم به گونه ای بود که باعث نقص عوض شدن قربانی شده است در اینصورت حکم و مجازات آن حبس تعزیری از چند ماه و یا چندسال شروع می شود.

مجازات ضرب و شتم عمدی در قانون جدید!

در ضرب و شتم ساده، زخم‌های سطحی، خراش‌ها کبودی‌ها و شکستگی‌های ساده به وجود می‌آید و درمان آنها با درمان‌های ساده مانند ضماد، بانداژ و داروهای ضد التهابی می‌باشد، اما چنانچه زخم‌های عمیق، شکستگی‌های جدی، آسیب به اعضای داخلی و همچنین آسیب به سیستم عصبی وارد شود، از نوع ضرب و شتم های خطرناک می‌باشد و ممکن است این نوع ضرب و شتم نیاز به درمان جراحی داشته باشد و یا اینکه منجر به مرگ فرد شود. که در این صورت ضرب و شتم نیاز به زندان، دیه و یا قصاص دارد.

دونمونه از انواع ضرب و شتم از نظر شورای حل اختلاف در اینجا آمده است

  • ضرب و شتم بدون آثار: چنان چه در اثر ضرب و شتم اثری بر روی بدن فرد بر جای نماند، در این صورت هیچگونه قصاص و دیه‌ای وجود ندارد و قانون گذار برای شخص ضارب مجازات تعزیری در نظر می‌گیرد، طبق ماده ۵۶۷ قانون مجازات اسلامی در صورتی که رفتار مرتکب، نه اثری از خود در بدن بر جای بگذارد نه موجب آسیب و عیبی در بدن شود، در صورت عدم تصالح مرتکب محکوم به حبس یا شلاق تعزیری می‌شود.
  • ضرب و شتم با ابزار های مختلف: امکان رخ دادن ضرب و شتم با ابزارهای مختلف وجود دارد، یکی از این ابزارها چاقو است که در قانون برای ضرب و شتم با چاقو مجازاتی در نظر گرفته شده است طبق ماده ۶۰۷ قانون مجازات اسلامی هر کس به وسیله چاقو و یا هر نوع اسلحه سرد و گرم دیگر فرد دیگری را مورد تهدید یا اخاذی قرار دهد، به حبس از ۶ ماه تا دو سال و تا ۷۴ ضربه شلاق محکوم خواهد شد. برای قصاص در مجازات ضرب و شتم عمدی باید شرایط خاصی حاکم باشد و این شرایط عبارتند از عدم قصاص عضو سالم در برابر عضو ناسالم، مساوی و برابر بودن قصاص زن و مرد، مساوی بودن اعضا در اصلی بودن آنها، مساوی بودن مورد قصاص با مقدار جنایت، عدم ایجاد تلف جانی اعضای دیگر با انجام قصاص و در صورتی این حکم صادر می‌شود که مرتکب جهل از اجداد پدری یا پدر نباشد.
مجازات ضرب و شتم عمدی در قانون جدید

آیا ضرب و شتم همسر زندان دارد؟

در خانواده‌هایی که تحت تاثیر مرد سالاری هستند و به آن صورت، حمایت‌ های قانونی و فرهنگ سازی وجود ندارد، امکان در معرض خشونت فیزیکی قرار گرفتن زنان وجود دارد و در صورتی که زن توسط مرد مورد ضرب و شتم قرار بگیرد، خشونت خانگی به حساب می‌آید. در کشور ما نیز این مسئله از دیرباز وجود داشته است و به دلیل استقلال مالی کم زنان و عرف های نادرست جامعه، بیشتر این مسئله به وجود می‌آید.

طبق قانون هر ضربه‌ای که باعث بر جای گذاشتن آثاری شود و بتوان آن را اثبات کرد، جرم به حساب می‌آید و برای آن مجازاتی تعیین می‌شود و در تمامی موارد این قانون یکسان می‌باشد. یعنی هیچ تفاوتی بین همسر و افراد دیگر نیست، حتی در هنگام طلاق یکی از مواردی که می‌تواند به زنان در وصول حکم طلاق کمک کند، اثبات ضرب و شتم می‌باشد و حتی در هنگام شکایت کیفری مجازاتی از قبیل دیه، زندان، شلاق تعیین می‌شود، که بر اساس میزان صدمه این مجازات‌ها متفاوت است.

چنانچه در اثر ضرب و شتم، مضروب دچار نقص عضو شود و یا اینکه اختلالات روانی و یا جنون برای او پیش آید، بالاترین مجازات برای آن تعیین می‌شود که شامل ۲ تا ۵ سال حبس و پرداخت دیه می‌شود. چنانچه ضرب و شتم زنی توسط شوهر صورت گیرد ابتدا باید به کلانتری مراجعه کند و به عنوان مدرک و شاهدی بر این اتفاق، گزارش نیروی انتظامی را گرفته و بعد به پزشکی قانونی مراجعه کند و با ثبت گزارش پزشکی قانونی، برای شکایت به دادگاه مراجعه کند.

مبلغ دیه ضرب و شتم

یکی از قوانینی که در کشور برای جان انسان ها وضع شده است، پرداخت دیه می‌باشد، دیه به میزان مالی گفته می‌شود که از نظر شرع برای مجازات عمدی که به علتی قصاص آن امکان ندارد، مشخص شده است و با درخواست مجنی علیه یا ولی دم، دیه پرداخت خواهد شد، با توجه به گزارش پزشکی قانونی و میزان آسیب بر جسم و مقدار تلفات اعضا، در ضرب و شتم دیه تعیین می‌شود.

مبلغ دیه ضرب و شتم ممکن است متغیر باشد و به عوامل مختلفی از جمله قانون مربوطه، میزان آسیب‌های وارده، و شرایط فردی و محیطی مرتبط با واقعه وابسته باشد. در برخی کشورها، مبلغ دیه برای جبران آسیب‌های فیزیکی یا روانی به شخص مجروح توسط دولت یا مراجع مربوطه تعیین می‌شود. این مبلغ ممکن است با توجه به میزان آسیب و زخمی که به فرد وارد شده، تعیین شود. در دیگر موارد، می‌تواند با توافق بین طرفین و به مشورت با وکیلان مرتبط تعیین شود.

آیا ضرب و شتم همسر زندان دارد؟

مراحل و مدارک لازم برای اثبات ضرب و شتم

به منظور مجازات ضارب، باید دلایل و مدارک محکمه پسندی به دادگاه ارائه شود، بر اساس پروسه خاصی آماده سازی مدارک باید انجام گیرد و گاهی می‌توان از دانش کارشناسان متخصص در این زمینه استفاده کرد تا به حکم مورد نظر خود در دادگاه و دادسرا دست پیدا کنید. در واقع مدارک باید ضمیمه شکواییه شود و به مراجع قانونی ارائه شود، در زمینه ارائه مدارک اثبات جرم هیچگونه محدودیتی وجود ندارد. از مدارکی که در این زمینه استفاده می شود، می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • مراجعه به کلانتری: برای مراجعه به پزشکی قانونی نیاز به دریافت معرفی نامه از کلانتری می‌باشد، بنابراین در ابتدا باید به کلانتری مراجعه کرد و با دریافت معرفی‌نامه به پزشکی قانونی مراجعه شود و گواهی پزشک را ضمیمه شکایتنامه کرد.
  • استشهادیه شهود: در زمینه مجازات ضرب و شتم از دیگر مدارک مهم استشهاد شهود می‌ باشد. به افرادی که در صحنه جرم حاضر می‌باشند، شهود گفته می‌شود که باید در استشهادیه امضای آنها درج شود، همچنین به منظور شکایت، گاهی حضور شهود در دادگاه ضروری خواهد بود.
  • صورتجلسه و گزارش‌های تنظیم شده از طریق کلانتری: یکی دیگر از مواردی که در تعیین حکم مجازات ضرب و شتم تاثیرگذار می‌باشد، برخی از گزارشات و صورت جلسه‌های تنظیم شده از طریق کلانتری و یا ضابطان قضایی می‌باشد.
  • فیلم یا عکس: برای اثبات ضرب و شتم، یکی دیگر از موارد مهم فیلم‌های گرفته شده با گوشی یا دوربین مدار بسته می‌باشد، همچنین هر نوع سند و عکس دیگری را نیز می‌توان به عنوان مدرک استفاده کرد و این مدارک باید ضمیمه شکایت شوند و به مراجع قانونی ارائه شود. با اینکه برای ضرب و شتم مجازاتی تعیین شده است اما این مجازات در برخی از مواقع، قابل گذشت می‌باشد و برای اجرای مجازات در هر مرحله می‌تواند گذشت صورت گیرد، اما چنانچه گذشت شاکی از متهم، باعث ایجاد اختلال در نظم عمومی و بروز ناامنی‌هایی در جامعه شود، در این شرایط اجرای مجازات ضروری خواهد بود.

یکی از سوالاتی که ممکن است برای افراد به وجود آید این است که آیا ضرب و شتم زندان دارد؟ باید بگوییم که میزان حکم با توجه به نوع آسیبی که از طریق ضرب و شتم وارد می‌شود، تعیین می‌شود نمونه رای زندان در خصوص ضرب و شتم در سایت‌های مختلف وجود دارد و می‌توانید نمونه‌ها را مشاهده نمایید.

نقش وکیل متخصص برای ثبت شکایت ضرب و شتم چیست؟

با وجود وکیل متخصص در ضرب و شتم، اثبات و دفاع از حقوق راحت‌تر بوده و دیگر نیازی به حضور شاکی در دادگاه نخواهد بود، تنها برای اثبات دقیق صدمات بدنی، شاکی باید در پزشکی قانونی حضور داشته باشد. در واقع وکیل متخصص با توجه به مهارت و تجربه‌ای که در این زمینه دارد، می‌تواند مراحل شروع و پیگیری، تنظیم و تدوین شکایت، را به درستی انجام داده و در صورت اثبات جرم، اقدام به اجرای مجازات کند، همچنین وکیل می‌تواند رضایت شاکی را اعلام نماید و برای اعلام رضایت نیز، نیازی به حضور شاکی نخواهد.

وکیل متخصص در ثبت شکایت ضرب و شتم نقش بسیار مهمی دارد. او می‌تواند به شما کمک کند تا اسناد مورد نیاز برای ثبت شکایت را تهیه و تنظیم کنید، از جمله اظهارنامه، شواهد عینی، و سایر مدارک مرتبط و همچنین به شما کمک می‌کند تا حقوق خود را به درستی ادعا کنید و شواهد مرتبط با شکایت شما را جمع آوری و تدارک دهد.

نقش وکیل متخصص برای ثبت شکایت ضرب و شتم چیست؟

سخن غایی

مجازات مختلفی برای ضرب و شتم تعیین می‌شود و ممکن است یکی از سوالات افراد این باشد که آیا ضرب و شتم زندان دارد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم، میزان مجازاتی که برای ضرب و شتم در نظر گرفته می‌شود، با توجه به میزان آسیب جسمی و روحی متفاوت می‌باشد و میزان حکم توسط کارشناسان قوه قضاییه تعیین می‌شود، به طور کلی چنانچه ضرب و شتم باعث ایجاد کبودی، شکستگی عضو شود، از مجازات آن شلاق، حبس و پرداخت دیه است. تشکر که تا انتهای این مقاله همراه ما بوده اید، در صورتی که از این مقاله رضایت مند هستید و همچنین برای پیشرفت ما در به تحریر در آوردن مقالات به آن امتیاز دهید.

5/5 - (5 امتیاز)

مرضیه

مرضیه اسلامی طراح و نویسنده سایت با 2 سال سابقه فعالیت در حوزه محتوا نویسی و بازنویسی متون حقوقی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

شش + 10 =

دکمه بازگشت به بالا