مطالب کیفری

بررسی قانون مجازات تهدید و توهین به اشخاص عادی⚖️【سال1403】️✔️

در صورت که می‌توانیم در خصوص مجازات‌های مربوط به جرایم تهدید و توهین اظهار نظر کنیم که درباره این جرایم در قانون مجازات اسلامی اطلاعات کاملی را به دست آوریم. اگر فردی با اظهارات خود درصدد تحقیر یا تشویش دیگری بر آید مرتکب جرم توهین شده است و قانون برای او مجازات‌های سنگینی را در نظر می‌گیرد البته باید در نظر داشته باشید که توهین می‌تواند به روش‌های مختلفی اتفاق بیفتد. از سوی دیگر باید بدانیم که تهدید به معنای ارعاب یا ترساندن دیگری به منظور واداشتن او برای انجام دادن عملی است. این عمل باید خلاف میل فرد باشد. در ادامه سعی داریم در خصوص قانون مجازات تهدید و توهین به اشخاص عادی اطلاعات جامعی را در اختیار شما قرار دهیم پس با ما همراه باشید.

جرم توهین چیست؟

زمانی که درک درستی در خصوص جرایم توهین و تهدید داشته باشیم می‌توانیم در خصوص قانون مجازات تهدید و توهین به اشخاص عادی اطلاعات جامعی را به دست آوریم. در واقع از نظر حقوقی می‌توان گفت که جرم توهین عبارت است از هرگونه اظهارات یا اقداماتی که باعث شود که تحقیر یا تشویش در حق دیگری اتفاق بیفتد.

دقت داشته باشید که اظهارات می‌تواند به روش‌های مختلفی اتفاق بیفتد از جمله می‌تواند توهین به صورت شفاهی یا کتبی باشد. از سوی دیگر باید اشاره داشته باشیم که توهین می‌تواند از طریق شبکه‌های اجتماعی نیز اتفاق بیفتد و فرد توهین کننده در فضای مجازی به دیگری نیز درگیر مجازات‌های جدی در مراجع قضایی شود.

از سوی دیگر باید به این نکته توجه داشته باشیم که توهین کردن به شخص دیگری ممکن است به دلایل مختلفی اتفاق بیفتد که از جمله مهم‌ترین آنها می‌توان به توهین به نژاد، جنسیت، مذهب، شغل، ظاهر و موارد دیگر اشاره داشت. در واقع وقوع جرم توهین به منظور این است که ساختارهای عقیدتی و اجتماعی فرد به طور کامل تخریب شده و مورد تحقیر قرار بگیرد.

دقت داشته باشید که توهین در بسیاری از حقوق و قوانین جرم شناخته شده است و مجازات‌های سنگینی برای فرد مرتکب در نظر گرفته می‌شود. از طرف دیگر این نکته را باید در نظر بگیرید که وقوع توهین در فضای مجازی به دلیل گسترده شدن ارتباطات به یکی از موضوعات چالش برانگیز در جوامع امروزی تبدیل شده که جای بررسی بسیار زیادی را دارد.

مجازات تهدید و توهین به اشخاص عادی

جرم تهدید چیست؟

اگر بخواهیم در خصوص قانون جدید مجازات تهدید و توهین به اشخاص عادی اطلاعات جامعی را در اختیار شما قرار دهیم لازم است تا تعریف دقیقی از جرم تهدید داشته باشیم. این نکته را در نظر بگیرید که جرم تهدید عبارت است از هرگونه اقدامی که باعث تهدید و ترساندن طرف مقابل برای انجام دادن یا ندادن کاری شود. قانونگذار برای این جرم نیز مجازات‌هایی را تعیین کرده است.

به این نکته توجه داشته باشید که تهدید نیز می‌تواند به شیوه‌های مختلفی اتفاق بیفتد که از جمله مهم‌ترین آنها می‌توان به تهدید شفاهی، تهدید کتبی و حتی تهدید در فضای مجازی اشاره داشت. ممکن است فرد تهدید کننده اهداف مختلفی در ذهن خود داشته باشد همچنین اشکال تهدید با یکدیگر متفاوت است. ممکن است فرد از تهدیدات خود هدف مالی و یا تخریب اعتبارات طرف مقابل را داشته باشد.

جرم تهدید به مرگ را می‌توان یکی از مهمترین مصادیق وقوع جرم تهدید به شمار آورد. از سوی دیگر ممکن است تهدید برای آسیب رساندن به نزدیکان طرف مقابل و یا اینکه اموال او باشد. باید اشاره داشته باشیم که تهدید می‌تواند به صورت شفاف یا غیر شفاف انجام شود و یا اینکه طرف به صورت مخفیانه دیگری را تهدید کند و یا اینکه تهدید خود را آشکارا به زبان آورد.

جرم تهدید و توهین به اشخاص عادی در قانون جدید

به این نکته توجه داشته باشید که در ماده ۶۶۹ از قانون مجازات اسلامی در خصوص مجازات تهدید و توهین به اشخاص عادی توضیحات جامع ارائه شده است که با مطالعه آن می‌توانید در خصوص حقوق قانونی خود در خصوص این جرایم اطلاعات جامعی را به دست آورید. در این قانون عناصر مختلفی برای جرم تهدید شمرده شده که از جمله مهم‌ترین آنها به موارد زیر می‌توان اشاره کرد.

  • تهدید: در واقع در جرم تهدید لازم است شخص دیگری را برای انجام به یک کار ناپسند تهدید نماید.
  • موضوع تهدید: فرد می‌تواند دیگری را به مرگ تهدید کند و یا اینکه او را تهدید به از بین بردن اموالش کرده و یا اینکه آبروی او را مورد تهدید قرار دهد. همچنین دقت داشته باشید که در مواردی شاهد این هستیم که فرد تهدید کننده دیگری را به افشای رازی تهدید خواهد کرد.
  • عملی برای انجام شدن جرم تهدید: در واقع فرد باید ترتیباتی را برای به وقوع پیوستن جرم تهدید به انجام برساند. همچنین برای انجام شدن جرم تهدید لازم است نشانه‌های خاصی صورت بگیرد.
  • دقت داشته باشید که در ماده ۶۶۹ از قانون مجازات اسلامی می‌توانید به انواع تهدید از جمله تهدید شرف و آبروی شخص نیز دست پیدا کنید و آنها را مورد مطالعه قرار دهید. برای مثال ممکن است شخصی دیگری را به ضرر جانی یا آبرویی تهدید کند که در این صورت فرد می‌تواند شکایتی تنظیم کرده و این موضوع را در دادگاه به اثبات برساند.
  • اگر فرد دیگری را تهدید به افشای راز و یا سری کند در واقع بر اساس این قانون مستحق دریافت مجازات‌های سنگینی می‌باشد. به هر حال در این قانون به نحوه وقوع جرم و یا انواع مختلف آن اشارات دقیقی شده است. همواره شما می‌توانید در صورت تهدید یا توهین به یک وکیل مجرب و خبره مراجعه کرده و حقوق خود را در مراکز قضایی احقاق نمایید.

آیا توهین زندان دارد؟

در پاسخ به این سوال که آیا توهین زندان دارد باید به این نکته اشاره داشته باشیم که بسته به نوع و شدت توهین ممکن است برای فرد مجازات‌هایی از جنس حبس تعیین شده و یا اینکه قاضی به جزای نقدی و شلاق اکتفا نماید. این نکته را در نظر بگیرید که اگر توهین به اشخاص عادی باشد قاضی به ۷۴ ضربه شلاق و جزای نقدی از ۵۰ هزار تا یک میلیون ریال اکتفا خواهد کرد.

اما در شرایطی ممکن است فرد به مقامات مسئول توهین نماید که در این صورت برای او بین ۳ تا ۶ ماه حبس در نظر گرفته می‌شود. در صورتی که فرد اقدام به توهین به یکی از مقامات مسئول نماید قاضی پرونده علاوه بر جزای نقدی و شلاق برای او مجازات‌هایی از جنس حبس نیز در نظر می‌گیرد که البته این موضوع به شدت جرم صورت گرفته نیز بستگی خواهد داشت.

در شرایطی ممکن است توهین به مقدسات اسلام صورت بگیرد. قانون در این باره پیش‌بینی کرده است که قاضی پرونده بسته به نوع و شدت جرم صورت گرفته برای مجرم ۱ تا ۵ سال حبس اعمال گردد. از سوی دیگر باید اشاره داشته باشیم که توهین به رئیس جمهور و سایر مقامات خارجی می‌تواند مجازات‌هایی از جنس حبس را برای مجرمین در پی داشته باشد.

مجازات تهدید به اشخاص عادی چیست؟

در بخش‌های قبلی از مقاله تلاش کردیم تا در خصوص تهدید و توهین به عناصر مربوط به آن در قانون مجازات اسلامی توضیحاتی را به شما ارائه دهیم و اکنون زمان آن رسیده است تا مجازات تهدید و توهین به اشخاص عادی را مورد بررسی قرار دهیم. به طور معمول اگر تمامی عناصر وقوع جرم تهدید و توهین به وقوع بپیوندد قانونگذار فرد مرتکب جرم را مستقل دریافت مجازات دانسته است.

در واقع قاضی پرونده می‌تواند با بررسی تمامی جوانب امر نظر خود را در خصوص اعمال یکی از مجازات‌های یاد شده لام دارد و فرد را به آنها محکوم نماید. از سوی دیگر باید به این نکته اشاره داشته باشیم که تهدید از نظر شرعی حق الناس به شمار می‌رود. در واقع برای اقامه دعاوی مربوط به تهدید لازم است شاکی خصوصی شکایتی را مبنی بر وقوع جرم تنظیم نماید.

در حالت باید این نکته را در نظر بگیرید که تهدید از جمله جرایم قابل گذشت در قانون به شمار می‌رود یعنی اگر به هر دلیلی فرد شاکی پس از تکمیل مراحل دادرسی از جرم صورت گرفته بگذرد و رضایت دهد دادگاه نیز با در نظر گرفتن موازین شرعی پس از جرم مجرم خواهد گذشت. در واقع دادگاه می‌تواند در صورت صرف نظر شاکی جرم صورت گرفته در مجازات او تخفیف دهد.

مجازات تهدید و توهین به اشخاص عادی

مجازات توهین به اشخاص عادی چیست؟

در واقع در کاهش مجازات حبس‌های تعزیری اشاره شده که مجازات توهین به جزای نقدی کاهش پیدا کرده است. در واقع قاضی پرونده لازم است در ابتدا تمامی جوانب امر را در نظر گرفته و آنها را مورد بررسی قرار دهد تا بتواند نظر قطعی خود را در خصوص جرم صورت گرفته و مجازات‌های مربوط به آن اعلام دارد تا به این شکل حقی از هیچ شخص در جامعه ضایع نشود.

رای دادگاه در جرایم تهدید و توهین به اشخاص عادی

در خصوص تنظیم شکایت و درخواست مجازات تهدید و توهین به اشخاص عادی لازم است به این نکته اشاره داشته باشیم که فرد می‌بایست در ابتدا در دفاتر خدمات الکترونیکی قوه قضاییه حضور پیدا کرده و فرم شکایتنامه را تنظیم نماید تا به صورت قانونی روند. رسیدگی به پرونده‌های کیفری اقامه شود. مرجع صالح رسیدگی به شکایات مربوط به تهدید و توهین دادگاه کیفری محل وقوع جرم می‌باشد.

در واقع پرونده‌های مربوط به تهدید و توهین در آن دسته از دادگاه‌های مورد بررسی قرار می‌گیرد که در آن محل جرم رخ داده است. این دادگاه وظیفه دارد تا پرونده را از نظر اثبات وقوع جرم مورد بررسی قرار دهد و به صورت اختصاصی به آن بپردازد. به هر حال شما در صورتی می‌توانید احتمال کسب پیروزی را برای خود افزایش دهید که از یک وکیل سرشناس و مشهور استفاده کنید.

نحوه شکایت از جرایم تهدید و توهین به اشخاص عادی

اکنون که فهمیدیم دادگاه ذی صلاح برای رسیدگی به جرایم تهدید و توهین دادگاه‌های کیفری محل وقوع جرم است جا دارد تا با نحوه تنظیم شکایت در خصوص این جرایم نیز آشنا شده و اطلاعات جامعی را در خصوص آنها به دست آوریم. این نکته را در نظر بگیرید که برای اقامه دعاوی کیفری نیاز است تا شکواییه‌ای را تنظیم نموده و در اختیار مقامات مسئول قرار دهید.

دقت داشته باشید که شما می‌توانید برای تنظیم شکایت و درخواست مجازات تهدید و توهین به اشخاص عادی به دفاتر خدمات الکترونیکی قوه قضاییه مراجعه کرده و در آنجا متن شکایت خود را تنظیم نموده و آن را به ثبت برسانید در این صورت است که پرونده برای رسیدگی‌های بیشتر به دادگاه کیفری ارسال می‌گردد تا در آنجا تکلیف جرم صورت گرفته مشخص گردد.

در تنظیم شکواییه لازم است نشانی و هویت کامل شاکی و متهم قید شود. از سوی دیگر شما باید شرح کاملی در خصوص جرایم صورت گرفته داشته باشید. از سوی دیگر باید در شکوایی ادله و مستندات شما برای اثبات وقوع جرم به طور کامل ذکر گردد همچنین اگر نیاز به شهادت شهود دارید باید این نکته را مورد اشاره قرار داده تا در روند دادرسی از آن استفاده کنید.

رسیدگی به جرم تهدید و توهین به اشخاص عادی در دادگاه

رسیدگی به پرونده تهدید و توهین به اشخاص عادی در دادسرا

دادسرا وظیفه دارد تا به جرایم تهدید و توهین رسیدگی کرده و تحقیقات اولیه و مقدماتی را در خصوص آنها انجام دهد. در واقع دادسرا در این مرحله سعی دارد تا تحقیقات جامعی را از شهود و شاکی انجام دهد و تمامی ادله مربوط به آنها را مورد بررسی قرار داده تا تمامی ابعاد وقوع جرم برای مسئولان مربوطه مشخص گردد تا بتوانند عاقلانه‌تر در خصوص پرونده تصمیم‌گیری نمایند.

در صورتی که پس از تحقیقات اولیه مشخص شود که جرمی مبنی بر تهدید و توهین به اشخاص عادی صورت گرفته پرونده به دادستان ارجاع می‌گردد. در این صورت است که دادستان پرونده را برای رسیدگی‌های تکمیلی به دادگاه کیفری ارسال می‌کند. در واقع می‌توان گفت که مهمترین وظیفه‌ای که دادسرا بر عهده دارد این است که به ابعاد مختلف پرونده به صورت مقدماتی رسیدگی کند.

رسیدگی به جرم تهدید و توهین به اشخاص عادی در دادگاه

در خصوص قانون مجازات تهدید و توهین به اشخاص عادی لازم است این نکته را مورد بررسی قرار دهیم که دادگاه کیفری وظیفه دارد تا ادعای افراد را مبنی بر وقوع جرم مورد بررسی قرار دهد و همچنین ادله و مستندات آنها را نیز مطالبه نماید. در این صورت است که دادگاه مربوطه پس از بررسی پرونده سعی می‌کند تا به تصمیم گیری نهایی رسیده و رای صادر کند.

در صورت ممکن است متهم حاضر به مذاکره با قاضی پرونده نشود که در چنین شرایطی قاضی سعی می‌کند با استفاده از ادله و مستندات و همچنین گفتارهای شهود در این باره رای نهایی را صادر نماید. روند حقوقی برای رسیدگی به جرایم توهین نیز به همین صورت می‌باشد و قاضی پرونده سعی می‌کند از جوانب مختلف امر مربوط به پرونده اطلاعات کاملی به دست آورد.

دقت داشته باشید که عوامل مختلفی ممکن است در روند تصمیم گیری قاضی پرونده تاثیرات خاص خود را داشته باشند؛ یعنی کوچک‌ترین اقدام غلط از شما می‌تواند باعث از دست رفتن اهدافتان در خصوص پرونده‌های تهدید و توهین شود. به هر حال قبل از هرگونه تصمیم گیری نیاز است تا با یک وکیل مجرب و آشنا به مسائل حقوقی و قوانین و مقررات مشورت نمایید.

 آیا توهین زندان دارد؟

لزوم مراجعه به وکیل برای پیگیری جرم تهدید و توهین

به این موضوع توجه داشته باشید که حضور در محاکم قضایی و دستیابی به پیروزی به تخصص بالایی نیاز دارد و اگر شما فاقد سواد حقوقی باشید ممکن است در این مسیر با مشکلات جدی رو به رو گردید. در نظر داشته باشید که برای اقامه دعاوی مربوط به تهدید و توهین نیاز است که در دادگاه شکواییه تنظیم نموده و به کمک یک وکیل دلایل خود را برای اثبات ادعا و یا رد آن ارائه دهید.

وکیل می تواند از میان راه حل های موجود، آن دسته از راهکارهایی را در اختیار شما قرار دهد که بیشترین احتمال کسب پیروزی را برای شما به همراه دارد. باید وکیلی را انتخاب کنید که دانش حقوقی بالایی را در اختیار دارد و می تواند با اتکا به تجربیات خود، مسیر درست برای کسب پیروزی را پیش روی شما بگذارد. در واقع چنین وکیلی به شما در رسیدن به اهداف خود در دادگاه کمک می کند.

لزوم مراجعه به وکیل برای پیگیری جرم تهدید و توهین

سخن غایی

امیدواریم با مطالعه این مطلب حقوقی توانسته باشید به تمامی سوالات خود پاسخ گفته و دانش حقوقی خود را نیز به میزان قابل توجهی افزایش دهید. در این مقاله تلاش کردیم تا قانون مجازات تهدید و توهین به اشخاص عادی را مورد بررسی قرار دهیم تا در صورت اقامه دعاوی کیفری بدانید راه درست برای عبور از مشکلات پیش آمده چیست. در ابتدا جرم تهدید را بررسی نموده و مواد قانونی آن را نیز ذکر کردیم و پس از آن نیز مشخص کردیم که آیا این جرم ها زندان دارند و یا خیر. اکنون از شما می خواهیم که نظرات و تجربیات خود را با مخاطبان سایت از وکیل بپرس به اشتراک بگذارید.

5/5 - (3 امتیاز)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده − چهار =

دکمه بازگشت به بالا