مطالب خانواده

چندبار میتوان دادخواست اعسار مهریه داد💰شرایط دادخواست اعسار مهریه⚖️

کلمه اعسار از کلمه عسر آمده است و عسر به معنای سختی و نداشتن می‌باشد، که به معنای عدم توانایی یا تأخیر در انجام یک وظیفه، تعهد یا پرداخت یک بدهی مالی است. این واژه به طور عمومی در زمینه‌های مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد، از جمله مواردی مانند اعسار مالی، اعسار در پرداخت بدهی، و اعسار در اجرای یک تعهد یا قرارداد می باشد. در واقع، این واژه به طور کلی به وضعیتی اشاره دارد که فرد یا سازمان قادر به انجام یک وظیفه یا پرداخت یک بدهی نیستند یا به تأخیر مواجه هستند. این می‌تواند به دلیل مشکلات مالی یا دیگر دلایل موجه اتفاق بیافتد. در پاسخ این پرسش که چند بار می‌توان دادخواست اعسار داد، باید بگوییم که امکان تقاضای تجدید نظر برای اعسار در صورت رد شدن تقاضای اعسار، وجود دارد و محدودیتی برای درخواست مجدد اعسار وجود ندارد، زیرا ممکن است افراد در زمان‌های مختلف شرایط متفاوتی داشته باشند.

چند بار می‌توان دادخواست اعسار مهریه داد؟

یکی از مهم‌ترین حقوق زن در هنگام عقد، مهریه می‌باشد که مرد باید آن را پرداخت نماید و زن می‌تواند در هر زمانی مهریه خود را مطالبه نماید، چنانچه برای پرداخت مهریه، مرد توانایی مالی کافی نداشته باشد، می‌تواند دادخواست اعسار مهریه را تنظیم کند، بهتر است ابتدا در مورد اعسار از پرداخت مهریه اطلاعاتی داشته باشید و سپس در مورد این سوال که چند بار می‌توان دادخواست اعسار مهریه داد صحبت کنیم.

اگر بدون هیچ دلیلی، زن مهریه خود را مطالبه نماید و در صورتی که مرد نتواند این مهریه را پرداخت کند، برای تنظیم دادخواست اعسار مهریه لازم است که به دادگاه مراجعه شود. در واقع برای درخواست اعسار مهریه باید ابتدا زن مهریه خود را مطالبه کند و قاضی تمامی جوانب مختلف را بررسی می‌کند و زمانی که حکم وصول مهریه صادر شد، باید تمامی حقوق زن به آن پرداخت شود و در صورت عدم پرداخت مهریه و سرپیچی از حکم دادگاه، مجازات‌هایی برای فرد به همراه خواهد داشت. اما چنانچه مرد برای پرداخت مهریه، توانایی مالی نداشته باشد می‌تواند دادخواست اعسار مهریه را تنظیم کند،

برای تنظیم دادخواست اعسار از پرداخت مهریه، باید مرد دلایل و مدارک عدم توانایی مالی خود را، به دادگاه به اثبات برساند و در صورت اثبات اعسار از پرداخت مهریه، می‌توان مهریه را در چندین قسط پرداخت نماید در واقع زمانی می‌توان مجدداً برای دادخواست اعسار مهریه اقدام کرد که مرد دلایل و مدارک لازم را برای عدم توانایی مالی ارائه دهد.

با صادر شدن حکم پرداخت مهریه، مرد یک ماه زمان دارد که دادخواست اعسار مهریه را تنظیم کند و عدم توانایی مالی خود را با ارائه این درخواست به اثبات برساند. در صورتی که در این فرصت یک ماهه، دادخواست اعسار مهریه توسط مرد تنظیم شود و به دادگاه ارائه شود، زن نمی‌تواند حکم جلب مرد را دریافت کند، اما در صورت عدم ارائه دادخواست اعسار مهریه، زن می‌تواند حکم جلب مرد را بگیرد و او را به حبس محکوم کند.

لازم به ذکر است که در صورت تایید شدن دادخواست اعسار از پرداخت مهریه توسط مرد، مهریه قسط بندی شود باید به صورت کاملاً دقیق مرد اقساط خود را در اختیار زن قرار دهد و در صورت عدم پرداخت اقساط، عواقب جدی برای مرد خواهد داشت و زن می‌تواند با دریافت حکم جلب، او را به حبس محکوم کند، همچنین در زمان پرداخت اقساط، مرد ممنوع الخروج خواهد بود. در صورتی که دادخواست اعسار رد شود و برای پرداخت مهریه، مرد توانایی مالی مناسب داشته باشد، زن می تواند به صورت یکجا مهریه خود را دریافت نماید و در صورت امتناع، می‌تواند حکم جلب او را از دادگاه بگیرد.

چند بار می‌توان دادخواست اعسار مهریه داد؟

برای دادخواست اعسار از پرداخت مهریه چه شرایطی نیاز است؟

به منظور دادخواست اعسار از پرداخت مهریه، لازم است که مرد شواهد و مدارکی را ارائه دهد. از شرایط ارائه دادخواست اعسار از پرداخت مهریه می‌توان به موارد زیر اشاره کرد

  • شفاف سازی اموال و حساب های بانکی: در صورتی که مرد توانایی مالی نداشته باشد و هیچ مال و اموالی به نام او نباشد، می‌تواند اعسار عدم توانایی خود از پرداخت مهریه را در دادگاه به اثبات برساند. برای اثبات این شرایط نیاز می‌باشد که در خصوص شفاف سازی تمام اموالی که مرد در بانک‌های مختلف کشور در اختیار دارد، پرینت حساب های بانکی به دادگاه ارائه شود، همچنین در یک سال گذشته فهرست کاملی از اموال انتقالی تنظیم گردد و مرد باید به ارائه کلیه اموال اعم از منقول و غیر منقول به دادگاه بپردازد.
  • شهادت شاهدان: حضور شاهدان در دادگاه نیز یکی دیگر از مواردی می‌باشد که می‌تواند عدم تمکن مالی مرد را در دادگاه به اثبات برساند، در واقع این شاهدان باید به این موضوع تاکید داشته باشند که مرد هیچ مالی در اختیار ندارد و یا اینکه حقوق مرد به اندازه‌ای نمی‌باشد، که بتواند مهریه را به او پرداخت کند. این شاهدان باید دو نفر مرد عاقل و بالغ باشند و برای شهادت نیاز به پر کردن فرم خاصی نیست و می‌توان به طور دقیق مشخصات شهود و اظهارات آنها را در دو برگه سفید نوشت.
  • نداشتن شغل:در صورتی که مرد شغلی مربوط به تجارت داشته باشد، درخواست اعسار مهریه در دادگاه به هیچ عنوان قبول نمی‌شود، تنها در صورتی که فرد ادعای ورشکستگی کند که در این صورت دادگاه ادعای او مبنی بر اعسار از پرداخت مهریه مورد بررسی قرار می‌دهد.
آیا اعسار دوم مانع جلب است؟

آیا اعسار دوم مانع جلب است؟

چنانچه شخصی به پرداخت مبلغی محکوم شده باشد و درخواست اعسار کند، اما درخواست اعسار رد شود، امکان درخواست مجدد اعسار وجود دارد، اما این اعسار مجدد، مانع از اجرای حکم قبلی نخواهد شد. با توجه به عدم پیش بینی و قرار گرفتن در وضعیت اعسار هر فرد می‌تواند، چندین بار برای دادخواست اعسار اقدام نماید و زمانی که افراد توانایی مالی پرداخت هزینه دادرسی یا هزینه پرداختی محکوم به را ندارند، می‌توانند دادخواست اعسار تنظیم نمایند، در صورتی که دادخواست بار اول، به دلیل داشتن توانایی مالی کافی خواهان، رد شده باشد اما در شرایط بعد آن، فرد به دلایلی نظیر ورشکستگی، توانایی پرداخت بدهی را نداشته باشد، مجدداً امکان درخواست اعسار وجود دارد و امکان اینکه در درخواست مجدد، حکم بر اعسار او و تقسیم و تقسیط محکوم به، تعلق گیرد، وجود دارد.

همچنین اعسار مالی دوم می‌تواند مانع جلب شود. زیرا هرگونه اعسار مالی نشانگر عدم توانایی فرد یا سازمان در پرداخت بدهی‌های مالی است و این موضوع می‌تواند به عنوان یک عامل نقض قراردادهای مالی یا توافق‌ نامه‌ها تلقی شود. از این رو، افراد یا سازمان‌ها که با اعسار مالی روبه‌رو هستند، ممکن است دچار مشکلات در جلب شوند، زیرا بانک‌ها، شرکت‌های مالی، یا افراد دیگر ممکن است این موضوع را به عنوان یک ریسک مالی برای خودشان در نظر بگیرند و از اعطای وام یا اعمال شرایط پرداخت‌های مالی مشروط کنند.

نمونه دادخواست اعسار مجدد شامل موارد زیر است

  • مشخصات خواهان اعم از نام، نام خانوادگی، نام پدر، شغل و محل اقامت
  • مشخصات خوانده اعم از نام، نام خانوادگی، نام پدر شغل، محل اقامت
  • بیان خواسته و میزان آن
  • مدارک و ضمایم دادخواست اعم از کپی مصدق استشهادیه.، شهادت شهود، دادنامه حکم اخراج از سازمان
برای دادخواست اعسار از پرداخت مهریه چه شرایطی نیاز است؟

دعاوی اعسار به چند دسته تقسیم می شوند؟

با محکوم شدن فرد به پرداخت بدهی باید نسبت به پرداخت آن اقدام نماید و در صورتی که از کفایت مالی برخوردار نباشد، دادخواست اعسار مطرح می‌شود. انواع دعوی اعسار عبارتند از:

اعسار از هزینه دادرسی: اعسار از هزینه دادرسی به وضعیتی اطلاق می‌شود که فرد یا سازمان قادر به پرداخت هزینه‌های مربوط به دادرسی یا مراجعه به دادگاه برای حل اختلافات قانونی نیستند. در واقع چنانچه فردی بخواهد ادعایی بر موضوعی داشته باشد، اما هزینه دادرسی این اقامه دعوایی را نداشته باشد، می تواند درخواست اعسار از هزینه دادرسی بدهد‌. زیرا چنانچه قانونگذار از این افراد، حمایتی نداشته باشد، عدم تمکن مالی و دارایی، باعث ضایع شدن حق افراد بی‌شماری می‌شود.

در چنین مواقعی که قانونگذار آنها را از هزینه دادرسی معاف دانسته است، اعسار از هزینه دادرسی گفته می‌شود، در زمان دیگری نیز اعسار از هزینه دادرسی ممکن می‌باشد که فردخواهان، تمکن مالی نداشته باشد و یا اینکه به مال خویش هیچگونه دسترسی نداشته باشد. این می‌تواند به دلیل مشکلات مالی عمومی، بدهی‌های بیش از حد، عدم دسترسی به منابع مالی، یا عوامل دیگر ایجاد شود. اعسار از هزینه دادرسی ممکن است موجب عدم دسترسی به عدالت و حقوق قانونی شخص یا سازمان شود و نیازمند راه‌حل‌های مالی متفاوتی برای مدیریت و حل آن باشد، از جمله مشاوره حقوقی رایگان، استفاده از کمک‌های حقوقی دولتی، یا تعیین معافیت‌های هزینه دادرسی می باشد.

اعسار از پرداخت محکوم به: اعسار از پرداخت محکوم به، زمانی مطرح می‌شود که محکوم علیه در جریان رسیدگی به پرداخت مبلغی محکوم شده است، اما توانایی مالی پرداخت این مبلغ را ندارد. به عنوان مثال زمانی که خانمی درخواست مهریه می‌دهد و مرد به پرداخت مهریه محکوم می‌شود، در صورتی که مرد نتواند این بدهی را پرداخت نماید، می‌تواند درخواست دادخواست اعسار از پرداخت محکوم به را تنظیم کند، تا با توجه به این دادخواست محکوم به، برای او قسط بندی شود.

چنانچه درخواست اعسار پذیرفته شود، باعث معاف شدن فرد معسر از پرداخت هزینه دادرسی شود، این عدم پرداخت هزینه دادرسی برای خواهان به صورت موقتی می‌باشد و چنانچه محکوم به او تعلق گیرد و در دعوا پیروز شود، باید این هزینه را پرداخت نماید. همچنین معسر از پرداخت هزینه کارشناسی، هزینه‌های نشر آگهی و پرداخت حق الوکاله وکیل معاضدتی معاف می‌باشد. اعسار از پرداخت محکوم به می‌تواند منجر به تشدید جرم و پیگیری قانونی بیشتر شود و نیازمند راه‌حل‌های مالی متفاوتی برای مدیریت و حل آن باشد، از جمله ترتیب تسویه بدهی‌ها، مذاکره با مراجع قضایی برای تعیین برنامه پرداخت معقول، یا استفاده از روش‌های مالی دیگر برای تسویه بدهی‌ها می‌باشد.

اگر درخواست اعصار رد شد، می‌توان با توجه به شرایط، مجدداً برای اعسار دادخواست داد. در پاسخ این سوال که چند بار می‌توان دادخواست اعصار داد باید بگوییم که محدودیتی برای دادخواست اعسار مجدد وجود ندارد، زیرا معسر شدن به شرایط و اتفاقات بیرونی و اوضاع اقتصادی کاملاً وابسته می‌باشد و نمی‌توان پیش بینی در این مورد داشت، زیرا ممکن است افراد در اثر اخراج یا ورشکستگی، ناتوانی مالی داشته باشند که می‌توانند مجدداً دادخواست اعسار تنظیم کنند و از دادگاه تقاضای حکم بر اعسار داشته باشند، بنابراین با توجه به این تفاسیر چند بار می‌توان دادخواست تعدیل  اعسار داد.

انواع دعوی اعسار

سخن غایی

در اینجا سعی کردیم در مورد این که چند بار می‌توان دادخواست اعسار داد، توضیحاتی ارائه کنیم. به طور کلی چنانچه فردی عدم توانایی مالی مناسبی برای پرداخت محکوم به و یا هزینه دادرسی را داشته باشد، می‌تواند دادخواست اعسار را تنظیم کرده و آن را به دادگاه ارائه دهد، در شرایط رد اعسار با توجه به شرایط مناسب می توان مجدد درخواست اعسار دهد و در دادگاه تمامی جوانب مورد بررسی قرار داده می شود و در صورت اثبات می‌توان بدهی را تقسیط کرده و یا اینکه اگر در مورد هزینه دادرسی باشد، فرد از پرداخت این هزینه معاف شود، البته این معاف بودن از پرداخت هزینه دادرسی تا زمانی می‌باشد که فرد به حقوق خود دست پیدا نکرده باشد و در صورت پیروز شدن در دادگاه باید هزینه دادرسی، وصول شود.

4.4/5 - (5 امتیاز)

مرضیه

مرضیه اسلامی طراح و نویسنده سایت با 2 سال سابقه فعالیت در حوزه محتوا نویسی و بازنویسی متون حقوقی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پنج × 2 =

دکمه بازگشت به بالا