مطالب طلاق

شروط طلاق⚖️ بهترین شرایط ضمن عقد برای خانم ها✔️

شروط طلاق در واقع همان شروط ضمن عقد است که زن و مرد هنگام عقد می توانند آن ها را لحاظ کنند. این شروط که از سال 1360 تا کنون قرار داده شده است باید طبق توافق دو طرف باشد. بر اساس شروط ضمن عقد زن میتواند به مراجع قانونی مراجعه کرده و برای تقاضای طلاق اقدام کند. جالب است بدانید که به آن ها شروط دوازده گانه طلاق نیز می گویند. اگر میخواهید راجع شروط طلاق + 12 شرط طلاق بیشتر بدانید پس ادامه مطالب را از دست ندهید چرا که خالی از لطف نیست.

شروط دوازده گانه طلاق

همانطور که میدانید حق طلاق با مرد است و زن تحت شرایط و قوانین خاصی می تواند از مرد طلاق گرفته یا درخواست طلاق دهد. به همین دلیل قانونگذار با توجه به اینکه زن برای درخواست طلاق می باست مشقت های زیادی را پشت سر بگذارد قوانینی را با عنوان شروط دوازده گانه طلاق وضع کرده است، همانطور که از نام آن پیداست این شروط شامل 12 شرط است. شروط فوق به شرح زیر هستند:

  1. عدم پرداخت نفقه به زن: یکی از شروط طلاق مربوط به پرداخت نفقه به زن است. مرد موظف است که برای تامین خوراک، پوشاک، مسکن، تفریح و… در زندگی زن تلاش کند و در حد توان تمامی آن ها را تامین کند. چنانچه مرد به مدت 6 ماه و بیشتر از آن اقدام به پرداخت نفقه نکند، زن می تواند درخواست طلاق کند. البته باید ادله کافی داشته باشد.
  2. سوء رفتار مرد: مرد همواره موظف است که رفتار درستی با زن داشته باشد. اگر رفتار و اخلاق مرد ناپسند باشد، زن با داشتن شاهد میتواند تقاضای طلاق کند.
  3. اعتیاد مرد: از دیگر شرایط دوازده گانه طلاق این است که مرد به هیچ یک از مواد مخدر اعتیاد نداشته باشد. منظور از اعتیاد این است که زندگی برای زن طاقت فرسا و دشوار باشد. در چنین شرایطی زن با در دست داشتن شواهد میتواند به دادگاه مراجعه کرده و دادخواست طلاق دهد.
  4. حبس مرد: به هر دلیل اگر مرد به 5 یا بیش از 5 سال حبس محکوم شود، زن این امکان را خواهد داشت تا از مرد جدا شود. نبود مرد برای مدت طولانی باعث بروز مشکلات عدیده ای در زندگی زن می شود.
  5. عدم انجام تکالیف زناشوی: در قانون آورده شده که مرد موظف به انجام تمامی تکالیف زناشویی است. هر گونه کوتاهی مرد در این خصوص این اجازه را به زن میدهد تا برای دادخواست طلاق به دادگاه مراجعه کند.
  6. ضرب و جرح زن: مرد تحت هر شرایطی باید از آسیب رساندن به جسم و روح زن خودداری کند. هر گاه مردی از این قانون تبعیت نکند به شکلی که زندگی برای زن سخت شود، زن می تواند طلاق بگیرد.
  1. عدم پرداخت نفقه به فرزندان:‌ همانطور که مرد باید نفقه زن را پرداخت کند، موظف به تامین و پرداخت نفقه فرزندان نیز خواهد بود. نفقه فرزندان نیز شامل همان مواردیست که شامل حال زن می شد. در صورت عدم توجه مرد به این موضوع، قانون این حق را به زن میدهد تا برای طلاق اقدام کند.
  2. عقیم بودن مرد: از زمان ازدواج تا مدت 5 سال یا بیش از آن اگر مرد توانایی باروری نداشته باشد و به اصطلاح عقیم باشد، زن میتواند با استناد به مدارک و شواهد برای طلاق اقدام کند.
  3. غیاب طولانی مدت مرد: عبارت طلاق غیابی را حتما شنیده اید. این موضوع زمانی پیش می آید که از مرد برای 4 یا بیش از 4 سال هیچ خبری در میان نباشد، در چنین شرایطی دادگاه اجازه طلاق به زن را میدهد. لازم به ذکر است که برای اثبات این موضوع به مدارک و شواهد نیاز است.
  4. ازدواج مجدد مرد بدون رضایت زن: در صورتی که زن هیچ مشکل خاصی نداشته باشد و مرد بدون اجازه او و کاملا پنهانی اقدام به ازدواج مجدد کند، زن این اجازه را دارد که طلاق بگیرد.
  5. افشای اسرار زن: اصولا راز هایی بین زن و مرد در طول زندگی مشترک وجود دارد که هرگاه مرد به قصد بردن ابرو و یا ازار و اذیت زن این اسرار را فاش کند یکی از دلایل عسر و حرج زن محسوب شدخ و زن می تواند درخواست طلاق دهد.
  6. حق طلاق برای زن: یکی از موضوعاتی که امروزه بسیار راجع به آن صحبت می شود حق طلاق زن است. در قوانین جمهوری اسلامی ایران به طور کلی حق طلاق به مرد داده می شود و در مقابل به زن نیز حق دریافت مهریه، نفقه، اجرت المثل و… داده خواهد شد. گاهی با توافق طرفین زن نیز می تواند با قید کردن در عقدنامه حق طلاق داشته باشد. اما به غیر از این موضوع هر گاه که زن با ادله محکم و شواهد موجود بتواند یکی از 12 شروط طلاق را در محضر دادگاه به اثبات برساند، دادگاه این حق را به او می دهد که از مرد جدا شود.
شروط دوازده گانه طلاق

انواع طلاق در قوانین جمهوری اسلامی

در هر کشوری معمولا یکسری از قوانین بر اساس دین و مذهب رسمی آن ها نوشته می شود. این موضوع برای کشور ایران نیز وجود دارد. در ایران طلاق انواع مختلفی دارد که هر یک از شرایط خاصی برخوردار هستند و توضیح هر یک بدین صورت است:

طلاق توافقی: این نوع طلاق زمانی درخواست داده می شود که زن و مرد هر دو برای ادامه زندگی دلیلی نداشته باشند (البته دلایل دیگری نیز می تواند داشته باشد)، بر همین اساس با توافق طرفین راجع به میزان مهریه، نفقه، اجرت المثل و… برای طلاق درخواست می دهند. جالب است بدانید این نوع طلاق به نسبت سایر انواع مشابه مدت زمان کمتری طول می کشد.

طلاق از طرف مرد: این نوع طلاق از جانب مرد درخواست می شود. زمانی که مرد به هر دلیلی بخواهد از زن جدا شود موظف به پرداخت حق و حقوق زن مثل مهریه، نفقه، اجرت المثل و… خواهد شد. در صورتی که مرد تمکن مالی کافی نداشته باشد دادگاه حق و حقوق را قسط بندی می کند. لازم به ذکر است که میزان اجرت المثل از طرف دادگاه تعیین می شود و با توجه به میزان سال های مشترک زندگی مشخص خواهد شد. در صورتی که طلاق توافقی و یا از طرف زن باشد اجرت المثل به او تعلق نخواهد گرفت. اجرت المثل در واقع دستمزد زحمات زن است که طی در زندگی مشترک به دوش کشیده است.

طلاق از طرف زن: در قوانین موجود طلاق از طرف است و تنها زمانی زن می تواند برای این کار اقدام کند که حق طلاق داشته باشد یا اینکه یکی از 12 شروط ضمن عقد نقض شده باشد. در چنین شرایطی این امکان برای زن نیز فراهم می شود تا درخواست جدایی از مرد را داشته باشد. حتی اگر زن حق طلاق نیز نداشته باشد اما قانون در یکسری موضوعات کاملا این حق را به زن می دهد که برای طلاق اقدام کند. به طور مثال مردی که بسیار خسیس است و توجهی به خوراک، پوشاک، مسکن و… زن ندارد، یا مردی که از لحاظ روابط زناشویی مشکلاتی دارد در هر صورت زن با در دست داشتن مدارک می تواند از همسرش جدا شود.

مدارک مورد نیاز برای طلاق

یکی از پیچیده ترین موضوعات قانونی، طلاق است. طلاق قوانین و بندهای متعددی دارد که اطلاع از آن ها نیاز به دانش خاصی دارد. برخلاف قوانین پیچیده آن اما مدارک خاصی نیاز ندارد. هر گاه زن یا مرد برای درخواست طلاق اقدام کند باید کارت ملی، شناسنامه و عقدنامه به همراه داشته باشد. البته این بدان معنا نیست که همین اسناد کفایت می کند بلکه ممکن است با توجه شرایط موجود هر مدرک دیگری نیاز باشد.

توصیه می شود پیش از انجام هر کاری در خصوص دادخواست طلاق، حتما با یک وکیل یا مشاور خانواده مشورت کنید، در بسیاری از مواقع یک سو تفاهم یا عدم شناخت کافی از رفتار هم باعث می شود که زن و مرد دچار مشکل شده و آسان ترین راه البته از نظر خودشان را در پیش بگیرند که همان طلاق است. در تمامی دادگاه هایی که برای طلاق شکل می گیرد حتما زوجین را برای چند جلسه به مشاوره می فرستند تا شاید مشکلاتشان حل شود.

انواع طلاق در قوانین جمهوری اسلامی

کلام غایی

شروط طلاق طلاق جزو مهم ترین فاکتورهایی است که هر زن و مردی باید از آن ها اطلاع داشته باشند. هر گاه مرد یکی از 12 شرط طلاق را رعایت نکند، زن می تواند از مرد جدا شود. از سال 1360 تاکنون این قوانین تصویت شده اند و مطمئنا بسیاری از زنان توانسته اند با استفاده از این شروط زندگی تازه ای به خود ببخشند و از حق خود دفاع کنند. با سپاس از همراهی همیشگی شما کاربران گرامی. هدف ما از ارائه این مطالب آشنایی هر چه بیشتر شما با موضوع مربوطه بود امیدواریم که مفید بوده باشد.

5/5 - (1 امتیاز)

مرضیه

مرضیه اسلامی طراح و نویسنده سایت با 2 سال سابقه فعالیت در حوزه محتوا نویسی و بازنویسی متون حقوقی

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ده + 15 =

دکمه بازگشت به بالا