دیه زن و مرد در تصادفات چقدر است؟⚖️نحوه محاسبه قیمت دیه!💵
عوامل مختلفی ممکن است باعث وقوع تصادفات جاده ای شوند. امروزه با افزایش استفاده از وسایل نقلیه، بر آمار تصادفات جاده ای نیز افزوده شده است. اگر فردی تصادف کند و بر اثر این تصادف به جسم یا جان او خسارتی وارد شود، دیه تعیین می گردد. هدف اصلی از تعیین دیه، مجازات های مالی برای فرد مقصر در تصادفات جاده ای است. در این مقاله سعی داریم دیه زن و مرد در تصادفات را مورد بررسی قرار داده و مطالب مهمی را در خصوص آن ها بیان کنیم؛ بنابراین از شما عزیزان می خواهیم که در ادامه مطلب با ما همراه باشید.
دیه در تصادفات به چه کسانی تعلق میگیرد؟
در خصوص دیه زن و مرد در تصادفات لازم است به این نکته اشاره داشته باشیم که در صورت وقوع تصادفات جاده ای، راننده خودروی تصادف کرده و همچنین سرنشینان آن از نظر قانونی مشمول دریافت دیه می شوند و دریافت خسارت وارد شده به جسم و جان آن ها از نظر شرعی و قانونی بلامانع خواهد بود.
در صورتی که راننده مقصر تصادف باشد، بیمه شخص ثالث محلی است که می بایست دیه این افراد از محل آن تامین شده و به افراد پرداخت شود. یکی دیگر از افرادی که از نظر قانونی به آن دیه تعلق می گیرد، راننده ای است که تصادف کرده و جسم و جان افراد را به خطر انداخته است. این دیه از محل بیمه شخص ثالث تامین می گردد. عابر پیاده یکی دیگر از افرادی است که در صورت وقوع تصادفات جاده ای لازم است به او دیه پرداخت شود.
در صورتی که عابر پیاده مقصر اصلی تصادف باشد، باز هم لازم است به او دیه داده شود. راننده و سرنشینان خودروی آسیب دیده نیز مشمول دریافت دیه از نظر قانون و شرع می باشند. ممکن است در تصادفات صورت گرفته، به سرنشینان و راننده خودروی غیر مقصر آسیب جسمی و جانی وارد شود. در این صورت دیه مورد نظر برای این افراد می بایست از محل بیمه نامه راننده مقصر پرداخت شود.
در برخی از مواقع در صورت وقوع تصادفات لازم است به فرد سرنشین در خودروی فرد مقصر نیز دیه پرداخت شود. مبلغی که لازم است در اختیار این شخص قرار بگیرد از محل بیمه نامه فرد مقصر تامین می گردد و در اختیار او قرار می گیرد. چرا که در این شرایط ممکن است بر اثر تصادف صورت گرفته به جسم یا جان سرنشین خودروی مقصر نیز خسارت جدی وارد شود.
راننده مقصر بروز حادثه در تصادفات جاده ای جزو شخص ثالث به شمار نمی رود ولی می تواند از طریق بیمه نامه ای که در اختیار دارد، دیه خود را به طور کامل دریافت نماید. از جمله مهم ترین مسائلی که لازم است در این خصوص متذکر شویم این است که تعدد دیات شامل حال راننده مقصر نخواهد شد. به هر حال برای کسب اطلاعات بیشتر درباره دیه زن و مرد در تصادفات لازم است با یک وکیل مشورت کنید.
دیه زن در تصادفات چقدر است؟
در خصوص دیه زن در تصادفات باید به این نکته اشاره داشته باشیم که دیه زن و مرد در تصادفات کاملا یکسان است؛ یعنی در صورت وقوع تصادف فرقی ندارد که فرد فوت شده زن بوده است یا مرد. در هر دو صورت لازم است دیه یکسانی به بازماندگان پرداخت شود. از سوی دیگر، مقدار دیه برای جراحت های ناشی از تصادف نیز برای مرد و زن یکسان است.
صندوق تامین خسارات بدنی تفاوت هایی که بین دیه مرد و زن وجود دارد را به طور کامل پرداخت خواهد کرد؛ بنابراین تفاوتی از این بابت وجود ندارد. حتما شما نیز بارها شنیده اید که دیه زن نصف دیه مرد است و شاید به این دلیل تصور کنید که لازم است در تصادفات نصف دیه را به زن پرداخت کنید. چنین تصوراتی کاملا غلط است و قانون جدید نظر متفاوتی در این باره دارد.
بنابراین به طور قطع می توان گفت اگر تصادفی رخ بدهد، دیه ای که برای مرد و زن تعیین می شود کاملا برابر است و جنسیت این دو در تعیین میزان دیه نقشی نخواهد داشت. در صورتی که تصادفات صورت گرفته به شکل عمدی باشد، خود راننده مقصر ملزم می شود دیه را پرداخت نماید؛ اما در شرایطی که پس از تصادف راننده فراری شود، دیه از سوی صندوق تامین خسارت بدنی پرداخت می گردد.
دقت داشته باشید که بر اساس اعلام قوه قضائیه در خصوص دیه زن و مرد در تصادفات می توان گفت که دیه زن در ماه های غیر حرام معادل 450 میلیون تومان است. این مقدار از دیه در ماه های حرام به 600 میلیون تومان افزایش پیدا خواهد کرد. البته باید اشاره داشته باشیم که در صورت وقوع تصادف و تعیین دیه، مقدار دیه زن نیز به اندازه دیه مرد یعنی 900 میلیون تعیین می گردد.
دیه مرد در تصادفات چقدر است؟
در قسمت های قبل در خصوص دیه زن و مرد در تصادفات به این نکته اشاره داشتیم که دیه مرد با زن در قانون در صورت وقوع تصادفات جاده ای با یکدیگر برابر خواهد بود. علاوه بر این، محل تامین دیه و پرداخت آن به فرد آسیب دیده را نیز مورد بررسی و ارزیابی قرار دادیم. برخلاف مواقع دیگر، در تصادفات دیه زن و مرد برابر است و به صورت یکسان پرداخت می شود.
یعنی در صورتی که مردی در تصادفات جان خود را از دست داده و مستحق دریافت دیه کامل باشد، در این صورت است که فرد مقصر می بایست مبلغ 900 میلیون تومان را به بازماندگان او پرداخت نماید. از سوی دیگر مقدار دیه در ماه های حرام افزایش پیدا می کند. مقدار دیه مرد در ماه های حرام بر اساس اعلام قوه قضائیه در سال 1402 معادل یک میلیارد و دویست میلیون تومان است.
دیه اعضای بدن در تصادفات چقدر تعیین شده است؟
در خصوص دیه زن و مرد در تصادفات لازم است به این نکته متذکر شویم که ممکن است بر اثر ضربات ناشی از تصادف، اعضای بدن با خسارت های جدی رو به رو شوند که در این صورت فرد آسیب دیده می تواند برای هر یک از اعضای بدن خود دیه دریافت نماید. البته لازم به ذکر است که برای دریافت دیه اعضای بدن نیاز به طی نمودن مراحل قانونی است.
برای مثال ممکن است خسارت های ناشی از تصادف، چشم را تحت تاثیر قرار دهد. دیه چشم به شدت جراحت وارد شده بستگی دارد. ممکن است بر اثر جراحات وارد شده به چشم، بینایی فرد به کلی از بین برود. از سوی دیگر ممکن است در آن لکه ایجاد شود. همچنین این احتمال وجود دارد که خسارت های وارد شده به پلک چشم بوده و دیه در این موارد کاملا متفاوت است.
اگر چشم آسیب کامل ببیند لازم است مبلغ دیه کامل انسان یعنی 900 میلیون تومان پرداخت شود. از سوی دیگر گاهی شاهد این هستیم که خسارت به لب وارد می شود. دیه بینی و لاله گوش نیز بر اساس قانون در تصادفات پرداخت می گردد. بر اثر میزان خسارت وارد شده به لب، بینی و یا لاله گوش میزان ارش و دیه هر یک از این اعضا مشخص شده و پرداخت می گردد.
همچنین اگر در تصادفات ستون فقرات فرد دچار خسارت جدی شود، به فرد دیه تعلق می گیرد. از جمله مواردی که در تصادفات شاهد شکستگی آن ها هستیم، دنده و ترقوه است. در صورت آسیب به هر یک از این اعضا نیز لازم است در پزشکی قانونی میزان خسارت وارد شده به طور دقیق محاسبه شود. در این صورت است که فرد ملزم به پرداخت دیه خواهد شد.
نحوه محاسبه دیه زن و مرد در تصادفات در پزشکی قانونی
در نظر داشته باشید که قوه قضائیه این مسئولیت را بر عهده دارد که مقدار دیه زن و مرد در تصادفات را اعلام نماید. عوامل مختلفی می تواند در تعیین دیه در پزشکی قانونی نقش داشته باشد. در صورتی که یکی از اعضای زوج بدن قطع گردد، فرد ملزم می شود نصف دیه کامل را به فرد آسیب دیده پرداخت نماید. البته برای این کار نیاز به طی نمودن مراحل قانونی است.
در صورتی که اعضای فرد بدن قطع گردد، دیه شخص برابر با دیه کامل خواهد بود. از بین رفتن هر یک از حواس پنج گانه انسان دیه ای معادل دیه کامل دارد. در پزشکی قانونی میزان آسیب به بدن به دقت مورد بررسی قرار می گیرد و گزارش ارائه شده از سوی این سازمان به دادگاه نقش تعیین کننده ای در مقدار دیه دارد. به هر حال لازم است برای محاسبه دیه از وکیل کمک بگیرید.
مبلغ دیه تصادف منجر به فوت چقدر تعیین شده است؟
باید اشاره داشته باشیم که مبلغ دیه تصادف منجر به فوت در سال 1402 به دو عامل بسیار مهم بستگی دارد. یکی از این عوامل زمان وقوع تصادف است. اینکه تصادف در ماه حرام یا غیر حرام صورت گرفته باشد از نظر مقدار دیه دارای تفاوت های جدی است. چرا که مقدار دیه در ماه های حرام در قانون و شرع بیشتر از دیه در ماه های غیر حرام خواهد بود.
دیه مرد و زن در تصادف در ماه های حرام معادل یک میلیارد و دویست میلیون تومان می باشد. مبلغی که باید در ماه های غیر حرام به عنوان دیه پرداخت شود، مبلغ 900 میلیون تومان برای مرد و زن می باشد. باید اشاره داشته باشیم که عامل دیگری که می تواند مقدار دیه افراد فوت شده را تعیین نماید و بر روی آن اثر بگذارد، جنسیت آن ها است که البته در قانون جدید دیه زن و مرد مساوی در نظر گرفته شده است.
در صورتی که در تصادفات جاده ای، عابر پیاده آسیب ببیند و فوت کند، راننده ملزم است دیه او را به طور کامل در اختیار اولیای دم وی قرار دهد. از سوی دیگر لازم است به این نکته توجه داشته باشید که اگر راننده مقصر بر اثر تصادف فوت کند، دیه افراد آسیب دیده از بیمه نامه او پرداخت می شود. جزئیات حادثه تصادف بر روی میزان دیه هر یک از افراد نقش موثری دارد.
دیه زن در تصادفات به چه کسانی تعلق میگیرد؟
در قسمت های قبل از مقاله در خصوص دیه زن و مرد توضیحاتی را ارائه دادیم و اکنون زمکان آن رسیده است تا این موضوع را مورد ارزیابی قرار دهیم که دیه زن در تصادفات به چه کسانی تعلق میگیرد؟ در پاسخ به این سوال باید اشاره داشته باشیم که دیه همواره به اولیای دم فرد فوت شده تعلق پیدا می کند که برای زن این اولیای دم به شرح زیر خواهد بود:
- شوهر
- فرزندان
- پدر و مادر
- اجداد پدری
- عمو و عمه
- خاله و دایی
- خواهران و برادران زن فوت شده
دقت داشته باشید که دیه زن نصف دیه مرد است؛ اما در تصادفات جاده ای منجر به فوت دیه زن و مرد کاملا برابر است. در صورتی که زن فوت نماید، دیه او به اولیای دم تعلق می گیرد که در بالا ترتیب اولیای دم را مشخص کردیم. به هر حال برای دریافت دیه و حضور در دادگاه شما ملزم هستید که از یک وکیل با تجربه و آشنا به دعاوی کیفری کمک دریافت کنید.
دریافت دیه تصادفات چقدر طول میکشد؟
پس از بروز تصادفات جاده ای، جلسه ای در دادگاه برای بررسی حادثه برگزار می شود. در صورتی که دادگاه رای به دیه دهد، مدت 15 روز پس از حکم دادگاه طول می کشد تا فرد دیه تعیین شده را دریافت نماید. البته ممکن است بسته به نوع بیمه ای که فرد راننده با آن قرارداد دارد، این مدت زمان کاهش پیدا کرده و یا اینکه در مواردی افزایش زیادی داشته باشد.
دقت داشته باشید که تقریبا 15 روز پس از برگزاری جلسات دادگاه، قاضی رای به تعیین دیه می دهد. در این صورت است که بعضی از شرکت های معتبر بیمه، مبلغ دیه را در مدت دو الی سه ماه به فرد آسیب دیده پرداخت می کنند؛ اما در برخی از موارد شاهد این هستیم که شرکت های بیمه برای پرداخت حقوق مالی فرد در خصوص دیه، یک سال این کار را طول می دهند.
مراحل دریافت دیه تصادف منجر به فوت
دیه زن و مرد در تصادفات منجر به فوت دارای دو جنبه عمومی و خصوصی می باشد که هر یک از آن ها آثار حقوقی خاص به خود را دارند. مجازات و جزای نقدی شامل جنبه عمومی آن می شود. از سوی دیگر لازم است اشاره داشته باشیم که پرداخت دیه تعیین شده از سوی محاکم قضایی جزو جنبه های خصوصی از مجازات های در نظر گرفته شده به شمار می رود.
در صورتی که اولیای دم دیه را از فرد مرتکب جرم درخواست و مطالبه نمایند، لازم است این حق مالی به آن ها پرداخت شود. در صورتی که تصادف رخ داده و قصد مطالبه دیه را داشته باشید، به طور قطع لازم است مدارک مورد نیاز را به دادگاه مربوطه ارائه داده و از حقوق قانونی خود در دادگاه دفاع نمایید. به هر حال برای پیشبرد اهداف خود نیازمند وکلای متخصص و مجرب هستید.
لازم به ذکر است که اگر خودرو بیمه داشته باشد، این شرکت های بیمه هستند که مسئولیت پرداخت دیه را بر عهده می گیرند. برای پرداخت دیه از سوی شرکت های بیمه نیاز به حکم دادگاه می باشد. در صورتی که رای دادگاه در این خصوص وجود نداشته باشد، شرکت های بیمه نیز ملزم به پرداخت آن نخواهند بود.
تصادفات جرحی نوعی از تصادف به شمار می رود که در آن شاهد آسیب دیدگی های جدی هستیم. مراحل دریافت دیه در تصادفات جرحی عبارت است از:
- تماس با پلیس
- اعلام محل وقوع تصادفات جاده ای
- تشکیل پرونده در کلانتری محل وقوع تصادف
- دریافت کروکی تصادف از مامور راهنمایی
- تشکیل پرونده تصادف در اداره بیمه
نحوه واریز دیه به چه صورت است؟
نحوه واریز دیه زن و مرد در تصادفات به عوامل مختلفی بستگی دارد که بدون در نظر گرفتن آن ها به هیچ عنوان نمی توان نظر مشخصی را ارائه داد. پس از اینکه جلسات دادگاه به طور کامل برگزار شد، قانونگذار مدت زمان مشخصی را معین می کند که در آن مدت زمان فرد دیه تعیین شده را به طور کامل در اختیار فرد آسیب دیده در تصادفات جاده ای قرار دهد.
در قسمت های بلی به این نکته اشاره کردیم که دیه زن و دیه تعیین شده برای مرد در تصادف برابر است. دقت داشته باشید که نحوه پرداخت مبلغ دیه تصادف منجر به فوت در تصادفات عمدی یا غیر عمدی متفاوت است. به طور کلی اگر بخواهیم نحوه پرداخت دیه در تصادفات جاده ای و مدت زمان پرداخت آن را مورد بررسی قرار دهیم می توانیم آن را اینگونه شرح دهیم:
- در تصادفات عمدی در مدت زمان یک سال پس از وقوع حادثه دیه پرداخت خواهد شد.
- در تصادفات شبه عمد، در طی دو سال قمری دیه پرداخت می شود. در این صورت که فرد مرتکب جرم می بایست در هر سال نصف مبلغ مشخص شده برای دیه را پرداخت نماید.
- اگر تصادف از نوع غیر عمد باشد، برای پرداخت دیه به او سه سال فرصت داده می شود. در چنین شرایطی فرد ملزم می شود در هر سال یک سوم از دیه تعیین شده را در اختیار فرد آسیب دیده از تصادفات قرار دهد.
- در صورتی که طرفین در خصوص نحوه پرداخت به توافقات کامل دست پیدا کنند، حداکثر زمان پرداخت دیه حدود یک سال از زمان توافق خواهد بود.
چرا باید برای محاسبه و دریافت دیه در تصادفات از وکیل کمک گرفت؟
دقت داشته باشید که وکیل دارای تجربیات بسیار زیادی در خصوص دعاوی مربوط به دیه است. در صورتی که اعضای بدن شما در اثر تصادف با صدمات جدی رو به رو شده است و یا اینکه یکی از اعضای خانواده شما در اثر تصادفات فوت شده است، برای دریافت دیه آن لازم است در دادگاه حاضر شده و دفاعیات موثری را ارائه دهید تا به این شکل به موفقیت دست پیدا کنید.
وکیل با پیچ و خم هایی که در مسیر مطالبه و محاسبه دیه وجود دارد به طور کامل آشنا است و می تواند مراحل قانونی آن را با موفقیت پشت سر بگذارد. او ریسک مطالبه دیه را کاهش می دهد و شما را در مدت زمان کمتری به خواسته هایتان می رساند. در نظر داشته باشید که کسب موفقیت و پیروزی در دادگاه تنها با استفاده از وکلای شاخص و ممتاز است که حاصل خواهد شد.
سخن غایی
از اینکه تا اینجای مقاله با محتوای حقوقی سایت از وکیل بپرس همراه بودید از شما تشکر و قدردانی می کنیم. لازم به ذکر است که در این مقاله تلاش کردیم تا شما را با دیه زن و مرد در تصادفات به طور کامل آشنا کنیم. به همین منظور در ابتدا تلاش کردیم دیه زن و مرد را به صورت جداگانه مورد بررسی قرار دهیم و محل تامین و پرداخت از بیمه نامه را نیز مورد ارزیابی قرار دهیم. در پاین نیز اشاره کردیم که دیه مرد و زن به اولیای دم آن ها در صورت فوت تعلق می گیرد. اکنون از شما می خواهیم نظرات خود را با مخاطبان این سایت به اشتراک بگذارید.